De kolde tider er over os, og det betyder, for vores vedkommende, varm grød til morgenmad!
Vi synes, det kan være en udfordring at få nok grønt inkorporeret morgenmaden, når den består af grød.
Denne grød er derfor lavet med revet gulerod, som både ophøjer indholdet af grønt samtidig med, at den giver grøden gulerodskage-vibes – what is not to love?!
Grøden her er genial til alle de efterårs- og vintermorgener, hvor man bare har lyst til noget varmt og lækkert. Derudover kan den spises med super god samvittighed!
Hvis du vil have inspiration til andre typer grød, du kan lave hen over vinteren, kommer her nogle andre gode forslag:
Velbekomme 🙂
Opskriften
1 portion
Forberedelse: 5 min / Tilberedning: 5 min / I alt: 10 minutter
Gulerodsgrød
- 1,5 dl/en mellem størrelse gulerod
- 1 dl havregryn
- 1,5 dl plantemælk
- 1 dl vand
- 0,5 stk banan (moset)
- 1 håndfuld rosiner
- 2 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 2 tsk chiafrø
- et lille drys salt
Kanelstegte æbler
- 1 stk æbler
- 1 tsk kanel
- 1 spsk ahornsirup
- 0,5 dl vand
Toppings (valgfri)
- 1 spsk ahornsirup
- 1 håndfuld valnødder
- 1 spsk kokos
- 1 spsk peanutbutter
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Start med at rive guleroden på et rivejern
Hvis du har købt færdigrevede gulerødder, så skal du blot fylde 1,5 dl revet gulerod i gryden
Tilføj herefter resten af ingredienserne til gryden og bring det hele i kog
Når det koger skru herefter ned på medium varme
Lad grøden simre under hyppig omrøring i 3-5 minutter, til ønsket konsistens er opnået
Imens grøden simrer, kan æblet skæres ud i tern efter ønske og tilføjes til en let opvarmet pande
Kanel, ahornsirup og vand drysses/hældes udover æblerne
Æblerne steger/koger i blandingen, til de er karamelliserede og har fået lidt farve
Den færdige grød hældes i en skål og toppes med æbleternene og andre valgfri toppings