Artiklen indeholder reklamelinks
De fleste af os kender fx ’Frk. Jensens kogebog’’ fra 1911. Meeeeeen der er efterhånden udkommet en del nye kogebøger, som er en tand mere til det moderne køkken 😉
Markedet bugner faktisk af forskellige kogebøger til køkkenhylden, så her får du et lille overblik over danske kogebøger, som vi på redaktionen, synes er anbefalelsesværdige. Både til når tiden er knap, og når der skal kræses lidt ekstra.
’’Vegetar’’ af Ditte Ingemann
Gennemsnitsdanskeren spiser 52 kilo kød om året, og dette påvirker både krop, sjæl og miljø (DTU-undersøgelse, 2018). På Carrotstick.dk har vi fokus på sundhed og bæredygtighed og vi opfordrer derfor til flest mulige kødfri dage.
Der er flere vegetariske kogebøger på markedet, men særligt ’’Vegetar’’ af Ditte Ingemann er anbefalesværdig, da den på en nem måde inspirerer dig til at lave spændende smagsfyldte vegetariske retter på dine kødfri dage. I bogen finder du 140 sunde retter, og her er alt fra morgenmad til mættende hovedretter, sprøde salater, lækre desserter og snacks.
’’Gulerødder’’ af Marie Klee og Carrotstick-pigerne
Selvfølgelig måtte vi lige nævne vores egen kogebog i dette indlæg! 😉
Gulerødder er den femte mest populære grønsag i Danmark (Undersøgelse baseret på salgstal fra Coops butikker, 2016). Det fleste af os danskere har stort set altid gulerødder i køleskabet, men desværre bruger vi dem i de samme 3-4 retter. Gulerødder er både nemme at tilberede, de er med til at holde dig sund, og de har også en høj mæthedsværdi. I kogebogen finder du et hav af spændende og nye måder at bruge denne fantastiske grøntsag på.
’’SalatTøsen’’ af Mette Løvbom
Med denne kogebog inspirerer Mette Løvbom aka. Salattøsen, til at lave salater til enhver lejlighed hele året. Hvad enten du er til grønkåls-coleslaw, grillet spidskål eller bagt blomkål, så kan alle salaterne anvendes som enten sidetilbehør eller en hovedret i sig selv.
Udover de lækre salater er bogen overskuelig og struktureret, da den er inddelt efter de råvarer, som er i sæson, og opskrifterne er sammensat, så alle sanserne bliver udfordret – for eksempel elementer af sødt, surt, bittert, blødt og knas.
’’GRØD’’ af Gitte Heidi Rasmussen
På redaktionen kan vi finde mange gode grunde til at spise grød. Grød er SU-venligt, hurtigt og nemt at tilberede, let fordøjeligt for maven, fuld af næring og samtidigt et lavt fedtindhold.
Grød har eksisteret i Danmark, siden man begyndte at dyrke korn, og har været en hverdagsret både til morgen og aften. Omkring 1970’ernes helsebølge blev det igen populært at spise grød, og nu er retten tilbage på sporet. Flere restauranter og caféer serverer grød med sundt og fint pynt – og det er bestemt ikke kedeligt! I kogebogen GRØD finder du sunde, spændende og inspirerende grødopskrifter med hvad dertil hører.
Læs også 8 nye kogebøger vi anbefaler
God læselyst 🙂