Bagt grød er comfort food. Den spreder en dejlig duft i køkkenet og er hyggelig at samles om ved morgenbordet. Server grøden til brunch eller på morgener, hvor der skal kræses en smule ekstra. Hvis du har gulerodsjuice i overskud, kan du blande juicen med æblemost og akaciehonning, varme det op og en ‘sjælevarmer’. Den er desuden hyggelig at drikke til den lune grød.
Hvis du ikke har tid om morgenen, kan du også lave grøden aftnen før og spise den kold næste morgen.
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 10-15 min. / Tilberedning: 15 min. / I alt: 25-30 min.
Grød
- 1 1/2 dl valnødder (eller anden type nød eller kerner)
- 2 1/2 dl kokosmælk
- 2 spsk peanutbutter (uden sukker)
- 2 spsk ahornsirup (eller anden sirup eller sukker)
- 1 dl tørrede abrikoser (eller anden tørret frugt)
- 150 g grove havregryn
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk revet muskat
- 1 tsk salt
- 4 dl gulerodssaft
- 2-3 spsk farin
Til servering
- 1 stk rødt æble
- 2 dl yoghurt naturel
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
Rist valnødderne i ovnen i 10-15 minutter, mens den varmer op. De skal begynde at dufte og være let gyldne. Bræk dem i mindre stykker.
Rør den fede kokosmasse sammen med kokosvandet, før du afmåler mængden af kokosmælk. Kom peanutbutteren i en skål og rør kokosmælken i lidt ad gangen. Tilsæt ahornsirup.
Skær de tørrede abrikoser i mindre stykker.
Bland havregryn og krydderier i et ildfast fad med en diameter på 23 cm.
Rør kokosmælk og gulerodssaft sammen med havregrynene. Fordel abrikoser og valnødder deri.
Bag grøden i 15 minutter, drys den derefter med farin og bag grøden færdig i 10-15 minutter, til enten noget eller al farinen er smeltet.
Grøden er færdig, når grynene er bløde og har optaget næsten al væsken og er blevet til en cremet grød.
Skær æblet i både og server det til grøden sammen med en smule yoghurt.