Sponsoreret af Den Grønne Slagter: Flere vil gerne spise mindre kød, og det vil vi gerne støtte op om. Både fordi det er sundt at spise mere grønt, og fordi det er godt for planeten. Derfor har vi indgået et samarbejde med Den Grønne Slagter, som nu også udvikler vegetariske alternativer til almindeligt kødpålæg. Vi har i dette indlæg samlet seks lækre alternativer til pålæg, hvor der ikke indgår kød, hvoraf Den Grønne Slagters ”Veggie” er et af vores bud.
1) ”Veggie” pålæg med peberfrugt
”Veggie” er blandt andet lavet på rapsolie, æggehvide og peberfrugt. Smagen er super god, og der er masser af god umamismag i, hvilket giver pålægget den salte og kødagtige smag, som de fleste godt kan lide. Desuden er pålægget ret appetitligt at se på med både grønne, gule og røde små stykker peberfrugt i. Pålægget kan spises på præcis samme måde, som du ville med almindeligt pålæg på brød, i wrap eller sandwich.
2) Sød kartoffel spread
Denne spread (en slags dip eller smørpålæg) har en superflot orange farve, og du kan justere smagen, lige som du har lyst. Du koger blot lidt sød kartoffel med grøntsagsbouillon, og blender det med en stavblender sammen med lidt karry, yogurt og citronsaft. Smag til med salt og peber. Opskriften er også lækker sammen med Veggiepålægget. På billedet ovenfor har vi kombineret netop sød kartoffel spread, Veggie og persillehummus (vores næste bud), sammen med babyspinat og en grovbolle.
3) Persillehummus
Vores klassiske opskrift på hummus (som du finder her) bliver ekstra lækker, hvis den bliver blendet med en kæmpe håndfuld frisk persille. Persille er sprængfyld med vitaminer og mineraler, kikærterne bidrager med protein og god mæthed og olien er blandt andet sund for kroppens cellemembraner.
4) Friskost med hvidløg og friske krydderurter
Klassisk friskost med et twist. Nemlig masser af hvidløg, purløg og persille. Du hakker blot det hele fint og blander det i friskosten med en gaffel.
5) Avocadosmash
En avocadosmash kan laves på mange måder. Vi anbefaler at mose en avocado og komme den på rugbrød og tilføje ekstra god smag med feta, cherrytomater, forårsløg, olivenolie og masser af friskkværnet peber.
6) Ærtepuré
Ærtepure er noget af det nemmeste og billigste at lave. Og så smager det mildt og lækkert, både alene eller under en omgang Veggiepålæg. Du finder opskriften på ærtepuré her.
Velbekomme 🙂