Jeg tror, at næsten alle kan nikke genkendende til de dage, hvor det bare skal gå stærkt i køkkenet. Med den her lynhurtige ret, får du rigeligt med grøntsager, protein og gode fedtsyrer fra æggeblomme og olivenolie.
Der er mange, som tror, at grøntsager fra frost er dårligere end friske. Men det er de ikke nødvendigvis. Frostgrøntsager fryses nemlig ned lige efter høst, og derved bevares de fleste vitaminer og mineraler. Det kan være en rigtig god løsning for mange mennesker at bruge frostgrøntsager i en travl hverdag, eller hvis man har svært ved at nå op på de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen. Jeg køber altid et par poser til at have liggende i fryseren, så er der altid grøntsager lige ved hånden.
I stedet for æg kan nudler eller ris sagtens bruges. Eller det kan spises kun med kød/kyllinge-erstatning og grøntsager.
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 1 pakke frostgrønt
- 1 pakke Færdigstegt køderstatning - fx LikeMeat's "kyllinge chunks", Hälsans Kök's "grillede stykker" el.lign.
- 2 stk milde chilier
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk karry
- salt
- peber
- 2 stk æg
Fremgangsmåde
Hæld kogende vand over grøntsagerne og lad det stå i 5 minutter. Skær chilierne i tynde skiver. Varm lidt olie på en pande og svits karry og chili et par minutter. Tilsæt køderstatningen og krydr med salt og peber. Hæld vandet fra grøntsagerne, og kom dem op til “kødet”. Smag til med salt og peber. Rør 2 æg sammen og steg det på en pande med lidt olie, salt og peber, som en pandekage. Når den er færdig, skæres den i tynde strimler og tilsættes resten af blandingen.