Vi har udviklet to lækre madpakkemenuer til “den perfekte madpakke” – både hvad angår smag og næringsindhold. Alle opskrifter er simple at lave og baseret på let tilgængelige ingredienser.
Madpakkemenu 1
Tun- og/el. æggesalat på rugbrød
Råkost med kokos og blåbær
Fuldkornswrap med peanutbutter og banan
Madpakkemenu 2
Kikærtesalat m. grønne bønner, feta, tomat og persille
Gnavegrønt med hummus
Havregryns-/daddelkugler
Opskrifter til madpakkemenu 1
Tunsalat
Det skal du bruge:
1 dåse tun i vand
1/2 lille dåse majs
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. græsk yogurt (eller andet mælkeprodukt)
Evt. kapers, peberfrugt eller andet grønt
Salt og peber
Sådan gør du:
Alle ingredienserne blandes sammen i en skål. Tag en passende mængde fra og put det i en lille beholder til madpakken.’
Æggesalat
Det skal du bruge:
2 kogte æg (skal være afkølet)
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. græsk yoghurt
Lidt karry
Salt og peber
Evt. karse
Sådan gør du:
Alle ingredienserne blandes sammen i en skål. Tag en passende mængde fra og put det i en lille beholder til madpakken.
Råkost
Det skal du bruge:
2 store gulerødder
50 g blåbær
1 spsk. kokosmel
Evt. lidt citron eller appelsinsaft
Sådan gør du:
Gulerødderne rives og blandes med citron eller appelsinsaft. Tilsæt kokosmel og blåbær.
Fuldkornswrap med peanutbutter og banan
Det skal du bruge:
1/2 fuldkornstortilla (madpandekage)
1 spsk. peanutbutter (creamy)
1/2 banan
Sådan gør du:
Smør penutbutter ud i et tyndt lag på pandekagen. Halvér bananen og placer den på wrappen, der herefter rulles sammen.
Opskrifter til madpakkemenu 2
Kikærtesalat
Det skal du bruge:
1/2 dåse kikærter
1 tomat
En håndfuld haricot vert (frosne grønne bønner)
En håndfuld frisk persille
Lidt domyati/fetaost
Salt og peber
Sådan gør du:
Tomaten skæres ud i små tern. Haricot vert overhældes med kogende vand i en stor skål/gryde. Lad dem hvile i det varme vand i et par minutter. De køles her efter af under koldt vand og skæres i mundrette stykker. Bland alle ingredieser sammen og smag til med salt, peber og lidt olivenolie.
Hummus (serveres med gnavegrønt)
Det skal du bruge:
1/2 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
1 knsp. spidskommen
1 tsk. tahin
Lidt frisk citronsaft
Salt og peber
Sådan gør du:
Alle ingredienser blendes med en stavblender. Justér smag og tekstur med eksempelvis citronsaft, lidt græsk yogurt eller olivenolie.
Havregryns-/daddelkugler
Det skal du bruge:
100 g bløde dadler
100 g grovvalsede havregryn
50 g finvalsede havregryn
25 g kakaopulver
25 g smør eller kokosolie
1 dl kokosmælk (eller lignende)
Sådan gør du:
Dadlerne udstenes og blandes med resten af ingredienserne i en skål. Kan enten blandes ved håndkraft eller i en foodprocessor. Form dem til små kugler og rul dem i kokos, havregryn, smeltet chokolade eller lignende.