Denne gryderet minder lidt om dhal og spises fx sammen med et godt brød – enten til frokost eller aftensmad. Retten oser af farver og god smag – og så mætter den helt fantastisk! Retten er til ca. 8 portioner, så der er masser du kan fryse ned bagefter.
Opskriften
Ca. 8 pers.
Ingredienser
- 1 stk aubergine
- 1 stk squash
- 4 stk gulerødder
- 1 stk peberfrugt
- 1 stk rødløg
- 1 glas glas rød karrypasta
- 2 spsk frisk citrongræs
- 1 stk chili
- 4 fed hvidløg
- 200 g røde linser
- 6 dl bouillion
- 2 dåser hakkede tomater
- stk salt og peber
Evt.
- stk kikærter
- stk lima bønner
- stk berlotti bønner
Fremgangsmåde
Svits karrypastaen i olivenolie, tilsæt hakket ingefær, hvidløg og rødløg. Svits godt af 1-2 min. til køkkenet dufter herligt.
Tilsæt herefter alle vaskede og hakkede grønsager. Skru ned for temperaturen, tilsæt hakkede tomater, bouillion og linser.
Lad retten simre 60 min. Gerne mere. Tjek vandstanden et par gange og rør rundt så linserne ikke brænder på. 10 min før servering tilsættes bønner og kikærter. Smag til med salt og peber.
Server med et godt fladbrød eller pappadums.