Hvis du ligesom jeg bare elsker burger, så er her en lidt anderledes en af slagsen, som er lavet med en vegetarbøf. Denne vegetarburger med bolle af spejlæg er sprængfyldt med smag og knasende sprøde grøntsager. Der er masser af fibre fra grøntsagerne og vitaminer og mineraler fra både æg og grøntsager, da æg (hovedsageligt blommen) indeholder alle vitaminer og mineraler undtagen C-vitamin. Æg er også en god kilde til protein af høj kvalitet.
Mangler du inspiration til aftensmaden? så gåe til vores sektion for aftensmad
Bøfferne serveres i en ”bolle” af spejlæg med friske grøntsager, eksempelvis peberfrugter, løgringe, majs og bønnespirer. Du kan mose en avocado og blande med tomater, hakkede løg og citron for en lækker, cremet guacamole.
Vegetarburgeren kan sagtens laves med en stegt portobellosvamp, quorn eller anden vegetarisk køderstatning og så videre i stedet for vegetarbøffen. Rodfrugterne i vegetarbøffen kan skiftes ud med andre rodfrugter, for eksempel pastinak, persillerod eller knoldselleri. Spejlæggene kan erstattes af en fuldkornsbolle eller stegte portobellosvampe. Fyldet af grøntsager kan også varieres i det uendelige, og kun fantasien sætter grænser!
Er du ligesom os vild med burgere? så se også denne Veggieburger med vegetarbøf af knoldselleri og cheddar
Velbekomme 🙂
Opskriften
5 bøffer
Forberedelse: 10 / Tilberedning: 20 / I alt: 30
Ingredienser
- 3 stk rødbeder
- 3 stk gulerødder
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl havregryn
- 0,5 stk majskolbe
- 2 håndfuld spidskål
- 2 tsk timian
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Riv rødbeder og gulerødder. Hak spidskål, løg og hvidløg. Kog majskolben og skær majsene af.
Bland alle ingredienserne sammen og form som bøffer med hænderne (de skal have samme tykkelse).
Bag dem i ovnen cirka 50 minutter, giv dem eventuelt lige et skud varmluft til sidst, men hold øje med de ikke bliver brændte.