Denne opskrift er der arbejdet på længe. Jeg var nemlig træt af, at alle bolognese er lavet med linser. Jeg var sikker på, at man kunne lave en opskrift kun med grøntsager, som ville smage mindst lige så godt – hvis ikke bedre. Resultatet er intet mindre end fantastisk (hvis jeg selv, og min familie, skal sige det). Jeg anbefaler virkelig at I prøver den. For det første har den super meget smag. For det andet er den fyldt med næring grundet de mange grøntsager. For det tredje så føler jeg selv ikke, at man mangler køderstatningen 🙂
Så hop i dit nærmeste supermarked og lav den skønne omgang snartest muligt 🙂
Retten her er serveret med fuldkornsspaghetti, toppet med revet manchego og frisk timian. Som sidedish er serveret en enkel salat med oliven, tranebær og balsamicoglace, men du kan jo gøre det lige som du har lyst til.
Prøv også denne vegetariske lasagne med hjemmelavet bechamel!
Velbekomme! 🙂
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 20 min / Tilberedning: 25 min / I alt: 45 minutter
Bolognese
- 2 spsk Olivenolie/kokosolie
- 200 g brune svampe
- 1 porre
- 1 løg
- 2 mellem gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk tomatpuré
- 3 spsk balsamico- eller æblecidereddike
- 2 spsk soja
- 2 spsk oregano
- 1 spsk tørret timian
- 1 dåse hakket tomat
- 2 dl kogende vand
- 2 bouillonterninger
- Salt & peber
Andet
- Spaghetti
- Manchego eller parmasan
- Timian
Fremgangsmåde
Hak svampe, porre, løg, gulerødder og hvidløg ud helt, helt fint eller kør det fint i en foodprocessor. Separér svampene.
Varm en mellemstor gryde op med lidt olie i til det simre. Tilføj svampene og steg dem godt igennem i ca. 5 minutter. Tilføj de resterende grøntsager og steg videre i 5 minutter.
Tilføj tomatpure og svits det lidt. Tilføj balsamico, soja, timian, oregano og steg videre.
Bland kogende vand med bouillonterningerne og lad dem smelte. Tilføj boullionvandet og hakket tomat i gryden.
Smag det hele til med salt og peber og lad det simre i minimum 15 minutter ved svag varme – gerne længere.
Lad gerne bolognesen stå 5 minutter fra varmen, så den tyknes lidt.
Servér med spaghetti. Top med manchego eller parmasan og frisk timian.