//Reklame for Rawbite//
Nytårsaften nærmer sig, og det er aften, hvor god mad og godt selskab er i fokus! Menuen er for de fleste et vigtigt punkt, og der bliver gjort meget ud af alle retterne. Desserten skal smage lækkert og se flot ud – og være en perfekt afslutning på en skøn menu.
Denne raw cheesecake kan være et fantastisk bud på en nytårsdessert! Den kan spises af de fleste, da den er både glutenfri, vegansk og soyafri – samtidig med, at der ikke bliver gået på kompromis med smag og tekstur. Derudover tager kagen sig også godt ud, hvilket for mange også er en vigtig faktor.
Bunden på denne cheesecake er en raw bund, som blandt andet er lavet på Rawbite Lime baren – den giver bunden en god tekstur samtidig med, den får et hint af lime. Friskt og lækkert! Den er parret med mandler og kokos for at give lidt ekstra bid og god smag. Mums!
For at lave en “cheesecake” vegansk, skal man undgå mælkeprodukter. Men hvordan gør man så? Måden man kan lave en ligeså cremet topping, som i den originale cheesecake, er ved at blende cashewnødder – ja, den er god nok! Cashewnødder kan blive til den mest cremede masse, når du blender dem. Parret med fed, lækker kokosmælk samt vanilje og lime kommer man intet til at mangle, i denne version af en cheesecake!
Du skal blot være opmærksom på, at cashewnødderne skal lægges i blød i koldt vand (i køleskabet) natten over. Ligeledes skal kokosmælken også stå i køleskabet natten over, så den deler sig. Begge ting kan dog gøres på 6-8 timer, men det er klart nemmest at gøre det aftenen inden, kagen skal laves.
Denne kage er selvfølgelig ikke kun forbeholdt nytårsaften. Den ville begå sig godt på alle kageborde! Til en aften med gæster på besøg, som søndagskage, fødselsdagkage eller hvad end lejligheden er.
Som flere af jer efterhånden ved, så har Carrotstick et samarbejde med Rawbite. Det er et firma, der laver sunde økologiske barer af lækre ingredienser som tørret frugt, nødder, kokos og som i dette tilfælde lime. Barerne er glutenfri, sukkerfri og veganske, så de kan nydes af de fleste. Det er en nem snack at have med sig på farten, da de både mætter samt giver god energi. Deres barer er enkle i ingredienserne, de er velsmagende og lavet af naturlige råvarer.
Og så viser det sig, at deres Rawbite Lime bar gør en vegansk cheesecake ekstra lækker, hvorfor det bestemt er værd at give et skud!
Vil du se flere opskrifter med Rawbites? Så afprøv en Sprød Kålsalat med pære, feta og Rawbite eller en Kokos Panna Cotta med syltede rabarber og Sprød Rawbite samt lækre Sundere chokoladekugler med Rawbites
God fornøjelse 🙂
Opskriften
8 personer
Forberedelse: 45 min / I alt: 5 timer (da den skal stå i fryseren i 4-5 timer)
Bunden
- 2 stk Rawbite Lime
- 2 dl mandler
- 1,5 dl dadler
- 1,5 dl kokosmel
- 1 tsk vanilje
- 3 spsk kokosolie
- 1 tsk salt
Toppen
- 4 dl cashewnødder (iblødlagt natten over)
- 2 dl kokosmælk - den fede del (i køleskabet natten over)
- 1 dl agave sirup (eller andet sødende)
- 3 spsk kokosolie
- 1 stk lime - saften heraf
- 1 tsk salt
- 1 tsk vanilje
Toppings
- udskårede limes
- limeskal
- en crumbled raw bite lime
- ristet kokos
Fremgangsmåde
Start med at iblødlægge cashewnødderne i koldt vand natten over (de skal stå i køleskabet)
Sæt ligeledes begge dåser kokosmælk på køl natten over (på den måde lægger den fede del af kokosmælken sig i toppen)
Næste dag når du skal lave kagen, starter du med at tilføre alle ingredienserne til bunden til en foodprocessor
Blend massen godt sammen og tilføj den herefter til en springform
Pres massen godt ned i formen og sørg for at fordele massen i et jævnt lag
Stil den så i køleskabet, mens du laver “cheese”laget
Dræn vandet fra cashewnødderne i en si og skyl dem – tilføj dem så til en blender
Tilføj den øverste del af begge kokosmælk (den tykke del) til blenderen
Tilføj resten af ingredienser og blend massen, til den er lind og cremet
Dette kan godt tage en 3-5 minutter i blenderen
Fordel nu cremen ud på bundet og sæt kagen i fryseren i 4-5 timer
Efter 4 timer, stik en kniv ned i midten af kagen og se, om der kommer flydende creme på kniven
Hvis der gør, skal den stå længere tid i fryseren
Når kagen er færdig i fryseren, kan du dekorere den med smukke toppings
Vi valgte fine tynde skiver af lime, skallen fra en lime samt en Rawbite Lime crumbled i små stykker
Du kan også riste noget kokos og drysse ud over
hej! jeg er vild med denne kage 🙂 Tror du jeg vil kunne lave den med kokosfløde, også kaldet coconut cream? det er, så vidt jeg har forstået, den fede del af kokosmælken, og det er jo den der skal bruges i denne opskrift. ved du nogen om dette? på forhånd tak!
Mvh
Malou
Hej Malou, Det lyder spændende med kokoksfløde! Det synes jeg du skal prøve, og er spændt på hvordan det fungerer 🙂 Kærligst, Caroline.