Denne broccolisuppe er utrolig hurtig og nem at lave, og så er det en nem måde at få indtaget lidt broccoli på, hvis man ellers har lidt svært ved den grønne sag. Broccoli indeholder en masse kostfibre, der er gode ved tarmen og indeholder derudover også en masse vitaminer og mineraler som B-, C-, og E-vitamin, fosfor og calcium bare for at nævne nogle stykker. Bruger du frisk broccoli i suppen, så husk at stokken også kan bruges, hvis du skærer eventuelle misfarvninger og stød fra.
Hvis det ikke har betydning for dig, om maden er vegetarisk, kan du bruge almindelig madlavningsfløde istedet for soyafløde.
Suppen smager også fantastisk med lidt revet ost og stegt bacon på toppen.
Ingen suppe uden brød, og mangler du inspiration, så tag et kig på nogle af vores opskrifter:
Hurtige, nemme og dejlige grovboller
Koldhævede boller med mandler og chiafrø
Glutenfri skyrboller med gulerod
Velbekomme!
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 1 pakke frossen broccoli (700 gram)
- 1 bundt forårsløg (eller 1 løg)
- Olivenolie til stegning
- 2 pakker grøntsagsbouillon
- 1 dl soyafløde til madlavning
- Vand
- Salt og peber
- 1 håndfuld mandler
- 1 håndfuld frø og/eller kerner
- 4 stk grovboller eller flutes
Fremgangsmåde
Varm lidt olivenolie op i en stor gryde, og hak forårsløgene groft.
Svits forårsløgene til de bliver bløde, og tilsæt broccolien.
Hæld vand ved til det dækker og kog op.
skru en smule ned for varmen, når vandet koger. Det skal stå og simre.
Tilsæt bouillon samt salt og peber.
blend suppen glat med en stavblender, når broccolien er kogt mør.
Tag suppen fra varmen og lad den køle lidt ned, inden du legerer suppen med soyafløden.
Hak mandlerne groft og rist både nødder, kerner og frø på en varm pande, til de får farve og begynder at dufte.
Servér suppen drysset med knas og lidt lækkert brød til.