Hvis du gerne vil tabe dig eller generelt føler at din energi svinger meget i løbet af dagen, kan det være en god idé at gå efter et stabilt blodsukker. Det kan du få ved at skrue ned for sukker og andre stivelsesholdige fødevarer som hvidt brød, hvide ris og kartofler og skrue op for protein og grove kulhydrater der mætter – det får blodsukkeret til at stige og falde stille og roligt, så du lettere undgår de store udsving der lokker dig i sukkerfælden og påvirker humøret.
Her er vores bud på nemme proteinboller, som er uden hurtige kulhydrater, men med masser af protein, fibre og sund fedt. De kan spises med al slags pålæg – både sødt og salt. Bollerne kan fryses ned, og så fungerer de fint i madpakken. Husk at bollerne skal køle af før de kan spises af hensyn til konsistensen.
Opskriften
Cirka 6 boller
Forberedelse: 15 min. / Tilberedning: 30 min. / I alt: 45 min.
Ingredienser
- 250 g skyr
- 50 g havregryn (grovvalsedde/finvalsede)
- 50 g sesamfrø (kan erstattes af havregryn)
- 3 spsk HUSK-fibre (eller andre loppefrøskaller)
- 3 spsk chiafrø
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk honning eller anden sødme
- 20 g græskarkerner til ovenpå (eller andre kerner, kan undlades)
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Disse boller er så dejlig nemme.
Bland alle ingredienserne sammen og lad det stå 5 minutter, så grynene og HUSK-fibrene suger væske fra skyren.
Form derefter dejen til 6 flade boller med hænderne (Jo fladere, jo mere pålæg kan der være på).
Tryk græskarkerner på og bag bollerne i cirka 30 minutter ved 160 grader varmluft.
Ingen hævning, ingen maskiner, ingen æltning, ingen pensling og minimal opvask (en skål, en ske og et par hænder;))
Lad dem køle af, før du spiser dem.