Jeg er virkelig blevet fan af disse overlækre græske grillspyd. De er forholdsvis nemme at lave og smager bare virkelig godt. De er fyldt med masser af krydret smag fra blandt andet krydderurter, krydderier og hvidløg. Sødmen fra peberfrugter og rødløg er et dejligt modspil til de krydrede kødboller. Spydende er sunde og dejligt mættende. Spis dem som de er, eller i et pitabrød med tzatziki og salat. De er også superlækre at have med i madpakken. Husk at købe grillspyd, hvis du ikke har nogle derhjemme.
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 30 min. / Tilberedning: 25 min. / I alt: 55 min.
Ingredienser
- 1 stk lille rødløg
- 2 stk fed hvidløg
- 10 stilke frisk oregano (eller 1/2 tsk tørret)
- 500 g hakket oksekød
- 1-2 tsk paprika
- 1 tsk oregano, tørret
- 1 dl havremel, eller anden meltype
- 1 stk æg
- 1 tsk salt
- peber
- 1/2 dl vand
- 3 stk peberfrugter
- 1 stk rødløg, stort
- 1 spsk soja
- 1 spsk honning eller ahornsirup
- 1 spsk olivenolie
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Skær rødløget i tern, pres hvidløget, tag bladene af oreganostilkene og kom det hele op i en skål sammen med hakket oksekød, paprika, tørret oregano, havremel, æg, salt, peber og vand.
Rør farsen, til den er blød og ensartet. Tænd ovnen på 200 grader, og lad farsen hvile, mens du skærer peberfrugter og rødløg i tern af cirka 2 x 2 cm.
Form farsen som små boller (lidt mindre end en bordtennisbold) og kom på spyd, med et stykke rødløg og to peberfrugttern imellem.
Bland soja, honning og olivenolie sammen og pensl spydende med blandingen. Læg dem på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i 15 minutter. Vend spydende og giv dem yderligere 10 minutter, hvor ovnen sættes på varmluft og gerne grillfunktion også.
Vil du gerne have en ægte grillsmag, så kan disse spyd jo selvfølgelig også laves på grillen. 🙂
Server dem for eksempel i et pitabrød med tzatziki og salat.