Denne omgang sund risalamande er lowcarb, low fat og har et relativt højt proteinindhold. Den er ikke lige så rund i smagen som den almindelige risalamande, men hvis du spiser kirsebærsauce til, er den godt nok ikke langt fra 😉
Husk at du kan erstatte vaniljesukkeret med en halv vaniljestang, vaniljepulver eller -essens og dit eget foretrukne sødestof.
Desserten smager bedst efter en nat i køleskabet – og egner sig rigtig godt til morgenmad 😉
Hvis du har mod på at prøve endnu en anderledes variant af sund risalamande, så prøv Simones Risalamande anno 2014 eller Susy Grundahls Chia a la mande.
Opskriften
2 personer
Risalamande
- 1 dl græsk yogurt
- 2 dl hytteost
- 2-3 tsk vaniljesukker
- 1 dl mandler, smuttet og skåret groft
- 2 spsk fløde (kan udelades)
Eventuelt
- 1 tsk sherry
- stk lidt mandelessens
- stk lidt revet citronskal
Bærsauce
- stk Frosne bær efter eget valg
- stk Evt. sukker, stevia eller anden sødme
Fremgangsmåde
Risalamande
Yogurt, hytteost, vanilje og fløde blandes sammen i en skål og mandlerne vendes i.
Smag evt. til med lidt sherry, mandelessens eller citronskal.
Bærsovs
Bærsovsen koges med lidt vand indtil den har den tekstur, du bedst kan lide. Bærsovsen kan serveres varm eller kold.