I stedet for den meget syndige købevariant af Nutella, kan man heldigvis lave en hjemmelavet nutella, som tilnærmelsesvis kan kaldes sund. Det eneste du skal bruge til at fremtrylle denne himmelske spise er en god portion nødder og en håndfuld mørk chokolade. Denne version smager virkelig dejligt samtidig med, at den er rig på en masse sunde fedtstoffer og antioxidanter. What’s not to like?
Opskriften
1 glas
Forberedelse: 25 min. / Tilberedning: 10 min. / I alt: 35 min.
Ingredienser
- 100 g hasselnødder, mandler eller andre nødder
- 40 g mørk chokolade (gerne 70 % eller derover)
- 1 tsk honning eller sirup til at søde med (kan udelades)
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Bag nødderne i ovnen i cirka 5-10 minutter. Blend derefter nødderne i en foodprocessor, til de begynder at udskille olie, og konsistensen bliver helt flydende. Hav tålmodighed, det tager 10-20 minutter, alt efter hvor kraftig din foodprocessor er. Smelt chokolade over vandbad, og tilsæt derefter den smeltede chokolade til mandelsmørret. Sød eventuelt med en smule honning/sirup eller andet sødestof.
Tip! For en endnu mere “fræk” version kan du bruge lys eller hvid chokolade.