Elsker du også avocado og laks, så kan disse squashvafler varmt anbefales. De kan bruges til enhver anledning, både til forret som små hapsere eller hovedret til frokost og aftensmad som hele vafler. Du kan ligeledes sætte dem på tapasbordet eller servere dem som tilbehør. Udover rettens fantastiske smag, er de også en fryd for øjet, hvorfor de er skønne at servere for gæster.
Står du og mangler en idé til at kickstarte din januar måned, er squashvafler med avocreme og laks en oplagt mulighed for et appetitligt og nemt måltid, og så er de oven i købet fyldt med vitaminer og mineraler – bedre bliver det vidst ikke!
Vil du vide mere om avocado, kan du læse et infomativt indlæg lige her.
Ønsker du at handle bæredygtigt, kan du handle på Fresh.Land, der leverer helt friske råvarer lige til døren.
Opskriften
5 hele vafler
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 30 min. / I alt: 50 min.
Squashvafler
- 120 g hvedemel
- 4 stk æg
- 200 g squash
- 125 g frossen spinat
- 40 g smør
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
Avocreme
- 2 stk avocado
- 120 g creme fraiche 5%
- 2 spsk citronsaft
- 1/2 stk frisk chili (efter smag)
- 2 fed hvidløg
- 1 knsp salt
- 1 knsp peber
Laks
- 200 g røget laks
Topping
- 1/2 stk rødløg
- 4 stk forårsløg
- 2 spsk kapers
- 1 håndfuld dild
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Squashvafler
Rør mel, æg, smeltet smør, bagepulver og salt sammen til en ensartet masse.
Riv squashen groft på et rivejern og tø spinaten op i en ovn eller mikrobølgeovn. Vend derefter squash og spinat i dejen.
Hæld 1/5 af dejen på et vaffeljern og lad dejen ligge deri til, at den er fast og sprød med en brunlig kulør. Gentag med den øvrige del af dejen.
Avocreme
Mos avocadoerne med en gaffel i en skål og bland det sammen med creme fraiche, citronsaft, salt og peber. Finhak derefter chili og hvidløg, og bland det sammen med resten af avocremen.
Topping
Anret vaflerne med avocreme og laks, og top dem med kapers, dild, hakkede forårsløg og rødløg.