En absolut favorit i det vegetariske køkken er quinoadeller, men eftersom quinoa er virkelig dyrt, er det rart med alternativer. I denne opskrift udskiftes quinoa derfor med speltperler, der er væsentligt billigere. Prøv også vores speltsalat her.
Hvis man ikke har speltperler på lager, eller der skal laves en glutenfri version, kan man selvfølgelig sagtens bruge quinoa i stedet for. I så fald skal quinoaen koge i 10 minutter i stedet for de 15 minutter, som speltperlerne skal have.
Hvis man ikke har FiberHusk, kan der bruges almindelig HUSK eller tilsætte lidt ekstra havregryn. Krydderurtesaltet kan desuden sagtens erstattes med almindelig salt.
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 100 g speltperler
- 150 g blomkål
- 0,5 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 0,5 bundt frisk basilikum
- 75 g spinat
- 2 stk æg
- 40 g havregryn
- 25 g sesamfrø
- 30 g feta
- 1 tsk fiberHusk
- 1,5 tsk krydderurtesalt
- stk friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Start med at koge speltperlerne i rigeligt vand i 15 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
Kom blomkål, løg, hvidløg og afdryppede speltperler i foodprocessoren og kør det til en jævn masse.
Vrid den optøede spinat for vand (hvis du har brugt frisk spinat, skal den hakkes groft) og hak basilikum fint.
Bland alle ingredienserne sammen til en sammenhængende masse.
Det er en god idé at stege en enkelt prøvedelle først for at sikre, at de er smagt ordentligt til med salt og peber.
Steg speltfrikadellerne i olie til de er gyldne og har fået en god stegeskorpe. De skal ca. have 5 min. på hver side.