Æg er springfyldt med proteiner, og er derfor med fordel anvendes som en del af et sundt og mættende morgenmåltid. Æg kan tilberedes på mange forskellige måder; røræg, spejlæg, omelet. Fælles for disse er, at det ofte er en salt affære som ofte serveres sammen med bacon eller måske røget laks. Hvis du har mod på at spise æg på en anderledes måde og skifte den salte smag ud med en sød smag, så skal du helt sikkert prøve denne morgenmadsomelet. Den er hurtig at lave, mætter godt, og så smager den himmelsk.
Idéer til topping:
Friske bær
Mandler, hasselnødder, cashewnødder
Frysetørrede hindbær
Peanutbutter
Sirup
Chiafrø
Pære, æble, blommer eller andet frisk frugt
Opskriften
1 person
Ingredienser
- 2 stk æg
- 1 tsk kanel
- 1 tsk sukker
- 1 tsk kokosfibermel eller andet mel
- 1 tsk kokosolie eller andet olie til at stege i
- 1 håndfuld frisk frugt
- 1 drys nødder
Fremgangsmåde
Kom en lille klat kokosolie på en stegepande tændt på middel varme. Pisk æg, kanel, sukker og kokosfibermel sammen. Hæld det på den varme pande. Løsn omeletten rundt i kanten, når den begynder at blive fast. Fold den herefter på midten som en halvmåne og lad den eventuelt stege et par minutter længere. Top med frisk frugt, nøddesmør eller hvad du nu kan finde på.