Vi foretrækker altid at arbejde med råvarer i sæson. Udover at det er lettere at få fat i råvarerne, så er de faktisk også billigere. Det må da være en win-win? Ikke alene smager bolsjebeder dejligt – de er tilmed også virkelig smukke, og pryder en salat rigtig fint.
For at lave en lidt anderledes salat og udtryk, fungerer bolsjebederne og appelsinerne som en carpaccio, hvor de er lagt i lag med hinanden. Et fint eksempel på en vegetarisk udgave af carpaccio, eller blot som en del af tilbehøret til aftensmaden.
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 2 stk bolsjebeder
- 2 stk appelsiner
- 1 stk broccolistok
- 5 stk rosenkål
- 1 stk citron (saft fra 1 citron)
- 1 tsk olivenolie
Fremgangsmåde
Rengør og skræl beder.
Brug et mandolinjern for at snitte tynde skiver af bolsjebeder. Vend dem derefter i citronsaft.
Skær skrællen af appelsinen, og skær ligeledes dem i skiver.
Rengør rosenkål og skær enden af. Pil forsigtigt de yderste blade af og gem dem.
Skær det yderste af din broccolistok og skær dem i fine skiver.
Find en stor tallerken eller fad frem, og begynd så småt at ligge de forskellige lag af bolsjebeder, appelsin og broccoli.
Top med rosenkålsblade og evt. lidt olivenolie. Server evt. med lidt groft brød til.