Suppen er lavet med sobanudler, som er silkebløde, svampe, der giver bid og umami, grøntsager, der giver sprødhed og fylde samt tofu, der er mættende og fyldt med protein.
Du kan altid skifte nogle af ingredienserne ud, hvis du ikke har dem. Hvis du ikke har sobanudler, så skift ud med de nudler, du har. Hvis du ikke har tofu, så skift ud med lidt flere svampe eller undlad det bare helt. Hvis du ikke har squash, så put en anden grøntsag i. Du er selv herre over retten, men den smager altså ret fantastisk, som den er 🙂
Opskriften
4 personer
Suppen
- 2 stk løg
- 4 fed hvidløg
- 2 stk chili
- 200 g svampe (fx portobello)
- 2 L vand
- 1 spsk sojasauce
- 2 tsk risvinseddike
- 3 stk gulerødder
- 150 g squash
- 200 g tofu, firm
- 270 g tørrede sobanudler
- 1 1/2 stk vand
Topping
- 2 håndfulde persille
- 100-150 g spidskål
Fremgangsmåde
Start med at hælde 1 ½ liter kogende vand i en gryde. Hvis du gerne vil spare tid og el, så kog vandet op i en elkedel og hæld derefter det kogende vand i en gryde. Kom nudlerne i, når vandet bobler. Kom eventuelt lidt salt i for at give nudlerne lidt smag.
Lad nudlerne koge, indtil de er bløde, men stadigvæk har bid – det tager omkring 5-10 minutter. Hæld nudlerne i en si og skyl dem i koldt vand, så de ikke klumper sammen. Stil til side.
Imens nudlerne koger, kan du lige så godt gå i gang med selve suppen: Halver løgene og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløgene fint eller pres dem i en hvidløgspresser. Hak chilierne fint, og skær svampene i tynde “mundrette” skiver.
Put det op i en gryde og hæld de 2 liter vand over (husk tippet: få vandet til at koge i elkedlen og spar tid). Få det i kog. Kom soajasaucen og risvinseddiken i. Lad det simre i 20 minutter, så bør svampene gerne være bløde, men faste.
Imens suppebasen simrer, skæres gulerødderne på langs og i skrå skiver. Skær squash og tofu i små tern. Smag på en af svampene – når de er bløde, kommes gulerødder, sqaush og tofu op i gryden. Det skal kun simre i 5 minutter, så er grøntsagerne nemlig stadigvæk dejligt sprøde. Smag eventuelt suppen til med lidt salt, så den smager af ekstra meget. Sluk for varmen.
Hak persillen fint og skær spidskålen ud i tynde skiver.
Så er vi klar til at anrette suppen!
Skyld nudlerne i lidt vand, hvis de har klumpet sig sammen.
Kom nudlerne i en skål, hæld suppen over og pynt med persillen og spidskålen.