Denne opskrift er fyldt med alt det sunde uden at gå på kompromis med smagen. Lyder det ikke skønt? I denne super lækre og sundere ristaffel har vi skiftet de hvide polerede ris ud med brune ris. Fordelen ved brune ris, er at hele skaldelen er med og der derfor er væsentligt flere vitaminer, mineraler og kostfibre i. De fleste næringsstoffer sidder nemlig i skaldele og kim, og disse poleres væk under fremstilling af de såkaldte ”hvide ris”.
Vi har tilsat en pose frostgrønt for at få godt med grøntsager i retten. Du kan sagtens bruge friske grøntsager, hvis du hellere vil det, vi havde bare en pose liggende i fryseren, der skulle bruges, og så var det lidt nemmere.
Kødet kan skiftes ud med svinekød eller kalkunbryst, og risene kan erstattes af for eksempel rugkerner, hvedekerner eller quinoa.
Opskriften
2-3 personer
Ingredienser
- 2 dl brune ris
- 1 lille rødløg
- 1/2 stk porre
- 1 spsk olie
- 2 spsk karry
- 2 stk kyllingefilet
- 1 pakke frostgrønt, optøet
- 1 dåse kokosmælk, fuldfed
- 1 stk grøntsagsbouillon terning
- 1-2 spsk limesaft
- stk salt
- stk peber
- 1 stk banan
- 4 spsk rosiner
- 4 spsk peanuts
- 4 spsk kokosmel
Fremgangsmåde
Start med at sætte fuldkornsrisene over, da de skal koge i 50 min.
Skær dernæst rødløget i tern og porre i skiver og svits det i lidt olie – uden at det tager farve.
Tilsæt lidt mere olie og karry alt efter hvor stærk den er, og “brænd” karryen af et par minutter.
Skær kyllingen i tern, put det i gryden og steg videre i 5-10 minutter.
Tilsæt grøntsagerne, kokosmælken, grøntsagsbouillon og lad det stå og simre i 15 minutter.
Smag til med limesaft (kan undlades), salt og peber.
Server med en banan i skiver, rosiner, saltede peanuts og ristet kokosmel (kokosmel tørristes på en pande et par minutter, til det har taget farve).
Velbekomme 🙂