Risotto kan for nogle virke som et projekt samtidig med, det måske ses mere som en weekendret. Vi har lavet den i en sundere hverdagsversion pakket med en masse grøntsager. Den er nem at lave som aftensmad både til en hyggelig venneaften eller som hverdagsmad i børnefamilien.
Hvis du gerne vil have tilføjet mere protein til retten, kan du vælge at tilføje edamammebønner og ærter fra frost på samme tid som grønkålen. Så får du både ekstra grønt og protein i retten.
Du kan nemt udskifte med andet grønt, du har liggende i køleskabet og gerne vil have brugt op! Andet grønt der også ville passe ind i retten kunne være grønne bønner, ærter (som før nævnt), fint snittet spidskål, revet/blendet blomkål, broccoli, asparges osv. Der er masser af muligheder!
Hvis du gerne vil gøre mere ud af måltidet, kan du evt. servere denne risotto med disse lækre majsdeller samt en crunchy bønnesalat – mums!
Velbekomme 🙂
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 25-30 min / I alt: 40 minutter
Ingredienser
- 300g risottoris (arborio)
- 2 dl hvidvin
- 1-1,5 L grøntsagsboullion (brug 2,5 terning pr. liter, hvis du bruger boullionterning)
- 2 stk løg
- 4 fed hvidløg
- 2 stk porrer
- 100-150g spinat (alt efter hvor meget grønt du vil have i retten)
- 100g grønkål
- 2 håndfulde persille (valgfrit)
- 2 spsk gærflager (valgfrit)
- 0,5 stk citron (saften heraf)
- 1 tsk smørbar (valgfrit)
- 1-2 tsk salt (alt efter hvor salt din boullion er)
- lidt peber
- evt. dampede aspargesbroccoli
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Start med at ordne alle grøntsagerne ved at skylle dem godt
Hak løgene fint og skær porrene ud i små stykker
For at ordne grønkålen skal du først fjerne stilken (denne er ikke rar at spise), herefter river du eller skærer grønkålen ud i små stykker
Lav grøntsagsboullionen ved at koge 1 liter vand og bland det med 2,5 stk boullionterning (du kan altid lave mere henad vejen)
Steg nu løg og porrer i en stor gryde i 3-5 minutter
Tilføj hvidløg og steg med i 3-5 minutter
Nu tilføjes risottorisene til gryden, og de “steges” med i ca. 2 minutter
Hvidvinen tilføjes og så skal det simre i ca. 3 minutter
Nu tilføjes grøntsagsboullion lidt efter lidt, indtil risene er møre
Når risene er næsten færdige, tilføjes grønkål, citron, gærflager, smørbar, salt og peber
Når retten er færdig, røres spinat og persille i og retten tilsmages med salt og citron
Server evt. med lidt ekstra persille og peber på toppen
Det er altså altid meget lækre opskrifter og meget indbydende fotos!
Super godt gået.
Alt det bedste
Holger
Hej Holger,
Tusind tak! Vi bliver så glade, når I kan bruge det 🙂
God mandag til dig!
Cecilie