Raw kugler med næring, kostfibre og himmelsk smag til de kræsne – og en skøn snack til alle os andre, der knuselsker sunde snacks.
Ærger du dig også over at skulle smide pulp ud efter at have juicet? I stedet kan det bruges i mange forskellige retter såsom tærter, boller, gryderetter mm. og NU kan du også benytte pulpen i disse lækre raw snacks.
Ideen med at få lidt ekstra antiinflammatoriske fødevarer integreret i ens måltider, er en fordel med hensyn til fx småskavanker, forkølelser og ømhed i kroppen, hvor eksempelvis ingefær og gurkemeje er gavnlig.
Opskriften
30 stk
Ingredienser
- 1 dl rå rødbede pulp eller revet drænet rødbede
- 1 tsk blandet ingefær/gurkemeje pulp (kan udelades)
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl dadler
- 1 dl abrikoser
- 1 stk stor moden banan
- 0,5 dl chiafrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl puffede amarant eller lignende (kan udelades)
- 2 spsk vaniljepulver
- 2-3 spsk kokosolie
- 80 g god chokolade (70%) (1 plade)
Pynt
- 100 g chokolade
- 1 spsk kokosolie
- stk evt. lavendelblomster
- stk evt. bipollen
Fremgangsmåde
Blend alle dele grundigt. Tilsæt kokosolie og evt. en lille sjat vand så det kører til en ensartet masse. Stil massen på køl en times tid, så er den nemmere at arbejde videre med. Tril derefter til kugler eller små barer. Overtræk med en god smeltet chokolade og pynt evt. så nysgerrigheden vækkes alt efter om modtageren er børn eller voksne..
Sættes på køl til servering.