//Reklame for EatGrim//
Quinoasalat med peanutbutterdressing
Hvis du ikke kender quinoa endnu, så skal du til at lære dem at kende. Quinoa er proteinrige frø, der stammer fra Andesbjergene. De er fulde af smag og findes i en hvid, rød og sort udgave. De er super mættende og så er de fyldt med god næring!
Denne salat er fyldt med rød quinoa, kål, tomater, agurker og peanutbutterdressing 🙂 Alle grøntsagerne er fra EatGrim! Quinoasalat er super lækker med friske grøntsager i og dressingen sætter prikken over i’et. Servér med falafler og evt. lidt humus. Prøv denne opskrift på super nem hummus.
Prøv også denne rødbederåkost med kikærter, quinoa & tahindressing.
Hvad er EatGrim?
Grim er et nyt koncept, som stræber efter at gøre grim mad til det nye “normale”. Det fungerer som et abbonnement, hvor du hver eller hver anden uge modtager en box fyldt med de lækreste, økologiske, grimme grøntsager. Med ordet “grim” menes grøntsager og frugter, som ikke kan sælges i supermarkedet, fordi de er for store, for små, har en mærkelig form eller en forkert farve. Det betyder dog ikke, at kvaliteten fejler noget!
Madspild
Omkring 1/6 af alle grøntsager og frugter bliver smidt væk pga. kosmetiske fejl. Dét vil Grim gerne være med til at ændre. Derfor har de lavet dette fantastiske koncept, hvor du får leveret frugt og grønt direkte til din dør (hvis du bor i København). De er på en mission om at opnå en ny standard for, hvad der er spiseligt, ved at forsyne dig med grimme, men perfekte, saftige økologiske, grøntsager og frugter.
Brug koden “carrotstick” og få 20% på din første kasse lige nu!
Du kan læse mere om dem på eatgrim.dk
Opskriften
2-3 personer
I alt: 25 minutter
Ingredienser
- 75 g quinoa
- 1 stor tomat
- 2 store håndfulde kål
- 1 lille rød peberfrugt
- 3 mini agurker
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk soyasovs
- 1 spsk tahin
- 2 spsk olivenolie
- Salt
Fremgangsmåde
Hvis du ønsker falafel, skal du lave dem først.
Kog 1 del quinoa til 2 dele vand. Kogetiden er ca. 15 min. Fjern gryden fra varmen, og lad den hvile 5-10 min.
Skær alle grøntsagerne ud i den ønskede størrelse og kom det i en stor skål.
Bland 1 del peanutbutter, 1 del soya, 1 del tahin, 2 dele olivenolie og lidt salt sammen og hæl det over quionaen. Bland det hele sammen og tilføj lidt krydderurter i form af citronmelisse, basilikum, persille eller koriander.