Prøv vores lækre quinoadeller fyldt med soltørrede tomater, frisk persille og oliven. Få en sund og smagfuld oplevelse i aften!
Quinoa er kommet for at blive
Quinoa er kommet for at blive og med god grund! Quinoa er fyldt med god næring, fiber og protein og så er det en vildt god erstatning til bl.a. ris, pasta osv. Men de proteinfyldige frø kan også bruges på andre måder; fx her i quinoadeller.
De her quinoadeller er sprøde udvendigt, bløde inden i og smæk fyldt med smag. Det bliver næsten ikke bedre. De er fyldt med soltørrede tomater (køb evt. dem der allerede er hakket – det gør det så meget nemmere), oliven, persille og løg, men du kan bruge lige de ingredienser som du elsker. Prøv fx majs, feta, parmesan, revet squash, gulerod eller hvad du ellers synes 🙂
Servér dem med en frisk salat og en nem dressing som her, hvor der bare er blandet creme fraiche (eller yoghurt), salt, peber og paprika. De kan også bruges som eftermiddagssnack eller i madpakkerne.
Ide til lækkert tilbehør: Veganske flødekartofler
Gode salater til:
- Grønkålssalat med knoldselleri, appelsin og rødbedehummus
- Broccolisalat med tørrede frugter og pecannødder
- Bønnesalat med tomat og rødløg
Velbekomme 🙂
Opskriften
20 stk.
Forberedelse: 20 min / Tilberedning: 10 min / I alt: 30 minutter
Ingredienser
- 3 dl quinoa (hvid)
- 1 løg
- 1 håndfuld persille
- 10-15 sorte oliven
- 3 spsk soltørrede tomater
- 2 dl mandelmel
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 tsk oregano
- 2 tsk all around krydderi (eller paprika, mere oregano eller rosmarin)
- 3 æg
- 1/2 dl vand
- olie til stegning
Næringsindhold
Fremgangsmåde
- Kog quinoa i rigeligt vand i 10 min. eller til frøene åbner sig. Dræn dem fra vand og lad dem køle.
- Hak imens persille, løg, oliven og soltørrede tomater.
- Bland det sammen med mandelmel, salt, peber, oregano og all around krydderi.
- Pisk i en anden skål æg med en gaffel og tilføj vand.
- Når quinoa er kølet lidt blander du alt sammen og varmer en pande op med masser af olie.
- Steg quinoadellerne (brug bare en ske til at putte dem på panden) i 3-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Ved I hvad kalorieindholdet er?
Hej Karina,
Nej, desværre ikke. Vi tænker ikke så meget kalorier, men mere god nærende mad 🙂
Cecilie