Chokoladekage… mmmh! Vi holder altid lidt igen med kage, men med denne her opskrift kan du smovse løs! Den smager nemlig syndigt og herligt, men er en sundere udgave. Den er vanedannende, så pas på 😉
Opskriften indeholder kikærter. Kikærter kan bruges til mange ting – blandt andet kage! Har du prøvet det endnu? Det giver en virkelig lækker cremethed og du kan samtidig spise kagen med god samvittighed. Den er fyldig og lækker svampet!
Opskriften er udviklet af søde Cathrine Vestergaard. Du kan finde flere af hendes opskrifter lige her.
Hvis du også er vild med chokoladekage, så kan det varmt anbefales at prøve denne luksus udgave. Selve kagen er en sundere variant, men chokoladeganachen får til gengæld fuld gas.
Velbekomme 🙂
Opskriften
ca. 5-6 personer
Forberedelse: 15 min / Tilberedning: 30 min / I alt: 45 min
Peanut-chokoladekage
- 100 g havregryn
- 1 dåse kikærter
- 1 æg (undlad æg, hvis du vil lave den vegansk)
- 1,5 dl plantemælk
- 1 stor spsk citronsaft
- 1 banan
- 1 stor spsk crunchy peanutbutter
- 70 g mørk chokolade (min. 70%)
- 2 spsk honning
- 1 stor spsk kokosolie
- 1 tsk bagepulver (tilsæt lidt ekstra, hvis du undlader æg)
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk vaniljepulver (ikke sukker) eller 1 vaniljestang
Topping
- 50 g mørk chokolade
- Saltede peanuts
Fremgangsmåde
Blend havregryn til mel og smelt kokosolie i mikrobølgeovnen. Kom det i en skål sammen med kikærter, banan, honning, æg, mælk, vaniljepulver, salt, citronsaft og bagepulver. Blend det med en stavblender til en ensartet konsistens. Vend peanutbutter og de 70g hakkede chokolade i dejen. Beklæd en mindre form med bagepapir. Bag herefter kagen ved 175 grader varmluft i cirka 30 til 40 minutter (forskelligt fra ovn til ovn).
Når kagen er færdig tager du den ud, putter 50g hakkede chokolade ovenpå (imens den stadig er varm) og smør det rundt på kagen til det er smeltet. Drys herefter med saltede peanuts.
Nyd din velfortjente kage i godt selskab! 🙂
Kære Carrotstick
Jeg har planer om at lave denne kage, og vil i den sammenhæng gerne vide hvor længe den kan holde sig? Vil den stadig være god på 2-3 dagen?
mvh Trine
Hej Trine,
Ja, det vil jeg mene at den sagtens kan holde 🙂
Cecilie