Denne kage smager himmelsk og kan dekoreres lige efter dit hoved. Selve kagen er en sundere variation af chokoladekage – men chokoladeganachen får til gengæld fuld gas 😉
Mandelmelet og havremelet kan du lave selv ved at køre hele mandler og havregryn i en kaffekværn eller minihakker.
For at mindske kulhydratindholdet i kagen, og dermed gøre den mere blodsukkervenlig, kan havremelet skiftes ud med mandelmel, og der kan bruges sukkererstatning som f.eks, Sukrin eller FiberSirup i stedet for almindelig sirup.
Hvis du vil lave kagen en tand mere “crazy”, kan du scrolle ned under opskriften her og se et eksempel på, hvordan kagen også kan laves. Nemlig i ét lag og pyntet med både bær og chokolader, såsom Toffifee.
For at gøre kagen nem at customize til dine ønsker, har vi gjort sådan, at du skal gange opskriften med 2, hvis du laver 2 lag. Hvis du laver kagen i 2 lag, anbefaler vi at supplere med en vaniljecreme og/eller en lækker frugtkompot mellem de to lag, for at give noget mere friskhed til chokoladebomben 😉
Det tager omkring 30-60 minutter mere at lave kagen i 2 lag. Dette fordi man typisk kun har en enkelt tærteform og derfor skal bage ad to omgange – og vente på at begge kagebunde køler helt af, samt at det tager 5-10 minutter mere at samle kagen og pynte den.
Opskriften
1 kage (8-12 personer)
Forberedelse: 30 min. + 10 min. / Tilberedning: 30 min. / I alt: 70 min.
Kage (til en enkelt kagebund)
- 200 g mørk chokolade
- 75 g mandelmel (eller fintmalede mandler)
- 75 g havremel (eller fintmalede havregryn)
- 3 stk æg
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl sirup
- 1-1,5 dl olie (fx olivenolie eller kokosolie)
- 1 dl kaffe (kan udelades)
- 1/2 tsk vaniljepulver (eller 1 tsk vaniljesukker)
Chokoladeganache (til en enkelt kagebund)
- 250 ml soyafløde
- 150 g mørk chokolade
- 50 g lys chokolade
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader.
Start med at smelte chokoladen over et vandbad.
Rør herefter æggene sammen med sirup og olie.
Vend den smeltede chokolade i.
Tilføj herefter mandelmel og havremel (jeg kværnede både mandler og havregryn til mel) samt bagepulver, vanilje og evt. kaffe.
Find en springform frem, smør den evt. med et tyndt lag olie. Kom kagedejen ned i og bag kagen i ca. 25 minutter.
Når kagen er færdigbagt, skal den køles af, inden du begynder at smøre chokoladeganache på og pynte den.
Chokoladeganachen laves ved at du hakker al chokoladen fint. Varm fløden op i en gryde, og hæld den over chokoladen.
Rør rundt indtil du har en flydende, jævn chokolademasse. Lad massen køle af i køleskabet, så den bliver mere fast i konsistensen.
Afkølingen kan gøres på under en time, ved at hælde massen i en plastikpose og lave en knude for enden af posen, så massen kan brede sig ud og kulden nemt kan fordele sig over det store overfladeareal. Ellers skal den have minimum 2 timer til at køle ned og blive fast.
Dæk kagen med chokoladeganachen og pynt med friske bær og evt. mynte. Hvis du laver den i 2 lag, så husk også at komme chokoladeganache (- et tykt lag – og måske lidt frugtkompot) mellem de to lag.
Hold kagen kølig inden den skal spises, så chokoladeganachen holder sig pæn og bærrene bliver på sin plads 🙂
Hvis du mangler inspiration til pynt, kan du bruge de ting, som vi har brugt til kagen på billedet her:
1 pakke Toffifee
1 pose chokoladeknapper
1 pakke Center chokolade
5 friske jordbær
1 håndfuld friske blåbær
En lille kvist mynte
Sirup og olie, står der i fremgangsmåde, men ikke olie i indholdslisten, så hvor meget olie… ?
Hej Betina!
Jeg beklager fejlen. Der er tale om 1 dl olie – det er nu tilføjet 🙂
Mange hilsner
Marie