Fra 1. marts 2015 er det også muligt at finde Nøglehulsmærket hos for eksempel slagteren, bageren eller i supermarkederne på varer såsom uforarbejdet kød.
En stor andel af den danske befolkning kender allerede Nøglehullet fra færdigpakkede fødevarer, men nu er det også muligt at finde det i specialområderne. Dette tiltag er gjort for bedre at kunne navigere for forbrugerne, da kendskabet til ernæringsmærket allerede er bredt udbredt.
Mærket kommer også på glutenfrie og laktosefrie produkter, som også overholder kriterierne for salt, sukker og fedt. Det samme gælder selvfølgelig for de andre typer produkter fra specialforretningerne.
Hvis du ikke er helt sikker på, hvad det præcis er, som Nøglehullet står for, så kan du læse mere om det her.
Overordnet er mærket et ernæringsmærke, der sikrer et lavere indhold af fedt, salt og sukker samt et højere indhold af kostfibre og fuldkorn. Disse fem punkter sikrer et ernæringsmæssigt fødevareprodukt, som er i god balance med en sund livsstil.
Jeg vil dog opfordre til yderligere at bruge sin sunde fornuft, da mærket findes på mange forskellige typer fødevarer, også på produkter som man ikke naturligt vil kategorisere som sunde. Dette skyldes, at produktet kan få mærket, hvis det er et sundere valg indenfor en given varegruppe.
Hvis du har svært ved at gennemskue en deklaration eller ingredienslisten, så er Nøglehulsmærket din sikkerhed for en sundere vare, og i den hensigt fungerer mærket upåklageligt.