Hvordan er opskriften nem?
Mange bruger ordet ‘nem’ på opskrifter, for at få dig til at bruge dem, men alligevel kan de indeholde ingredienser du ikke ved hvad er eller skal købes i specialforretninger, flere forskellige tilberedningsmetoder eller at skulle lægge i blød eller hæve natten over. Så synes jeg ikke længere det er en nem opskrift.
Denne opskrift er nem, ved at blenderen er udskiftet med en stavblender, at du kan bruge salte peanuts så du ikke behøver riste kerner og at der er forskellige alternativer, så du kan bruge hvad du har.
Hvad skal der bruges?
Du skal, udover ingredienserne, kun bruge en beholder, en kniv og en stavblender.
Ernæring
Pesto er en kalorierig sag, men den smager meget kraftigt, så man behøver ikke anvende særlig meget af den. Men både urter, ost, nødder og planteolie er sundt, da du både får sund fedt, protein, kostfibre, vitaminer og mineraler. Derudover bidrager den med umamismag til måltidet, så du får en større sanselig mæthed og nydelse af at spise f.eks. grøntsager.
Anvendelse
Pestoen kan for eksempel bruges på rå spidskål, som dip til grøntsagsstænger eller i sandwich, pizza og pastaretter.
På billedet er det ramsløg, så hvis det er sæson eller du har dem i fryseren, så brug dem.
LÆS OGSÅ: Hjemmelavet pesto i en fart
Opskriften
1 skål
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 0 min. / I alt: 10 min.
Ingredienser
- 1 bundt krydderurt (fx. basilikum)
- 1 dl salte peanuts (eller ristede kerner)
- 1 dl fast ost (fx. parmesan)
- 1 dl rapsolie (eller oliven)
- 2 fed hvidløg (kan undlades)
- salt
Fremgangsmåde
Blend olie og pillede hvidløg.
Skær osten i små stykker.
Put ost, nødder/kerner og krydderurter i og blend.
Smag til med salt.