Bagsiden af at være vokset op som datter af en frugtavler er, at man ikke bliver særlig varieret i sin smag for frugt og grønt. Jeg må desværre erkende, at jeg er ret dårlig til at bruge ny og eksotisk frugt og grønt i min madlavning, og det sætter jeg derfor ind for at lave om på!
Mit problem ligger først og fremmest i, at jeg er blevet meget hjemmevant med danske æbler, kartofler, asparges, jordbær og hindbær. Alt dette har været let tilgængeligt, og det ser jeg selvfølgelig som et privilegium, men det har samtidig gjort mig en anelse nærig når jeg kigger i supermarkedets grøntafdeling. Jeg ville hade, at have lækkert grønt liggende og rådne i mit køleskab, fordi jeg ikke kender alle mulighederne i en ny slags frugt. Derfor har jeg sat mig for at finde ud af, hvad jeg kan bruge min frisk mynte til – ud over mojitos!
Mynte/lime drik med honning
Denne mynte-lime drik har en veninde for nyligt introduceret mig for, og tænk engang – nu har jeg netop købt mig en mynte-plante.
Det skal du bruge:
Koldt vand
Mynte (hakket)
Limesaft og limestykker
Akaciehonning
Tomatsalsa med mynte
Salsaen passer godt til en burger eller sammen med et stykke godt kød.
Det skal du bruge:
Tomater (hakkede)
Agurk (hakket)
En smule olivenolie
Hvidløg
Løg
Mynte (hakket)
Salt og peber
Myntepesto
En frisk version af traditionel pesto, som du kan bruge som du plejer at bruge din pesto. Pestoen er fundet på Spisbedre.dk.
Det skal du bruge:
3/4 dl revet parmesanost (30 g)
2 fed hvidløg, pillede
2 dl friske mynteblade
3/4 dl pinjekerner
3/4 dl olivenolie
1/2 tsk. Salt
God fornøjelse!