Disse små mandelkager er inspireret af det marokkanske køkken. Marokkanske “småkager” og petit fours består oftest af nødder, tørret frugt og enten orangeblomst- eller rosenvand. Ofte anvendes også mel, krydderier og honning, mens nogle bages og nogle serveres “rå”. Dog er det, det parfumerede vand, som virkelig giver marokkanske fornemmelser, når ingredienserne blandes. Kunsten er kun lige netop at anvende nok af vandet til, at kagerne giver en parfumeret fornemmelse. Orangeblomst- og rosenvand kan du finde hos etniske grønthandlere.
I denne opskrift anvendes mandler, abrikoser og orangeblomstvand (kagerne til venstre på billedet), men du kan også prøve med en kombination af eksempelvis valnødder, figner og rosenvand (til højre på billedet). Den hvide chokolade er et ekstra pift, som også giver et herligt knæk på den ellers bløde kage. Kagerne har en afbalanceret og naturlig sødme, hvorfor du også sagtens kan servere dem uden den hvide chokolade.
Opskriften
15 stk.
Ingredienser
- 75 g tørrede abrikoser
- 100 g mandler
- 0,5 tsk orangeblomstvand
- 50 g hvid chokolade
- Pynt stk revet appelsinskal eller hakkede pistacienødder eller hakkede mandler
Fremgangsmåde
Klip de tørrede abrikoser i mindre stykker med en saks, og læg dem i blød i 2 dl vand i 30 minutter.
Rist mandlerne på en tør pande ved middel varme, indtil de begynder at dufte og så småt tager farve.
Blend mandlerne i en food processor. Dræn abrikoserne for vand og pres dem let for væske. Blend dem med nøddemel og orangeblomstvand. Vær varsom med at afmåle det parfumerede vand, smagen kan let blive for intens! Blend til en ensartet masse.
Rul dejen ud og udstik til små kager eller medaljoner, som lægges på en plade med bagepapir. Du kan også rulle dejen til kugler.
Hak den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den over et vandbad. Klargør pynten, hvis du vælger en sådan. Kom den smeltede chokolade i en pose og klip et lille hul i hjørnet. Sprøjt en smule på hver kage og pynt den straks efter.