Linsesalaten her er en farvestrålende salat med bagte gulerødder, feta, persille og granatæble, der både egner sig som tilbehør eller som hovedret.
Vidste du forøvrigt at den mest optimale måde at opbevare gulerødder på, er ved at skære toppen af, lægge dem i en pose og evt. dække dem til? Dernæst skal de selvfølgelig placeres et køligt og mørkt sted, fx i køleskabet, så kan de holde i 1-3 uger. Hvis du lader toppen sidde på, kan gulerødderne kun holde sig i få dage. 🙂
Hvis du er mere til en krydret salat, med gulerødder, skulle du prøve Krydret rissalat med mandler, kalamata-oliven og bagte gulerødder
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 20 min / Tilberedning: 40 min / I alt: 60 min
Ingredienser
- 400 g gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 2 dl grønne linser
- 1/2 granatæble
- 1 bundt persille
- 100 g feta
- 1/2 citron, saften
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver på langs. Læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med hvidløg, der mases lidt på pladen. Bag i ca. 20 minutter, til gulerødderne er møre, men sørg for at røre rundt undervejs, så smagen fra hvidløget breder sig.
Kog i mellemtiden linserne i ca. 5 dl vand i 15-20 minutter.
Pil kernerne ud af det halve granatæble og lad dem dryppe af. Hak persillen.
Bland gulerødder, linser, feta, granatæble og persille sammen i en skål.
Tilføj citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.