Disse linsedeller smager rent faktisk som om der er kød i. Salatosten er med til at give en dejlig umamismag sammen med løg, linser og friske krydderurter. Du vælger selv, hvilke krydderier du vil putte i – jeg vil anbefale karry, paprika, spidskommen, løgpulver, hvidløg og/eller hvad du ellers godt kan lide. De fungerer ideelt til både frokost, aftensmad, mellemmåltider og madpakken.
Opskriften
10 stk.
Forberedelse: 40 min. / Tilberedning: 10 min. / I alt: 50 min.
Ingredienser
- 1 dl sorte linser (tørvægt)
- 1 stk løg
- 2 stk æg
- 5 spsk havregryn
- 3 spsk mel (fx fuldkornshvedemel)
- 1/2 pakke salatost ('feta')
- 1 bundt persille
- 1 tsk salt
- 5 tsk valgfri krydderi
Næringsindhold
Pr. stk.
Kalorier
76
Protein
5g
Kulhydrat
7g
Fedt
3g
Fremgangsmåde
Kog linserne. Hak løg og persille fint.
Bland sammen med de øvrige ingredienser.
Rør “farsen” godt sammen og form dellerne.
Steg dem gyldne i smør eller olie (helst smør pga. smagen).