Imponér gæsterne med din yndlingscocktail forklædt som drink-is. Drengene bag BAR-is guider til, hvordan du laver iskolde drinks-is, der smager af sommer og smager af mere.
”En god is er tæt på den ultimative forkælelse. Is er – og skal være – lækker, cremet, forfriskende og sød. Så brug for guds skyld rigtig sukker og fed fløde – der er ingen fornuftige omveje,” fortæller Jeppe Nielsen, der sammen med vennen Alexandre de Azevedo driver BAR-is. En iskold virksomhed, der serverer spændende cocktails forklædt som is til alle slags arrangementer.
Brug gode råvarer
Det er fristende at sparre på sukkeret, når man laver is. Men der skal være en fin balance, og det går ikke at skære ned, desværre. ”Med den rigtige mængde sukker, får du en blød og cremet is. Bruger du for meget, bliver isen for blød, og bruger du for lidt, bliver den hård. Alkohol har næsten samme effekt som sukker, og hvis man tilføjer alkohol, kan man altså skære lidt ned på sukkeret,” fortæller Jeppe Nielsen. På samme måde går det heller ikke at skrue op for procenterne, selvom det er fredag. ”Alkoholen fryser ikke, så man skal være varsom med det – ellers bliver det slush ice,” advarer han. ”Balancen mellem sukker, alkohol og andre ingredienser er svær at fastsætte, men omkring 0,5 dl spiritus (ca. 40% alc.) pr. liter is er et fint udgangspunkt”. Nyd i stedet en kølig drink fra den åbne flaske, mens du venter på, at din is er klar. Når den først er færdig fra frost, er den spiseklar direkte fra fryseren: ”En kæmpe fordel ved is med alkohol – i hvert fald for en utålmodig is-elsker – er, at man spise af den direkte fra fryseren. Den skal ikke stå og ”varme op”, som andre is skal, før du kan køre en ske igennem,” beroliger Jeppe Nielsen.
BAR-is
BAR-is er eksperter i både avancerede varianter og velkendte hits. De rører f.eks. Gin & Tonic Sorbet, Rosé Sorbet, Strawberry Daiquiri Sorbet og Baileys Flødeis til alle slags arrangementer. Men du kan starte festen hjemme i dit eget køkken og prøve en nem opskrift, på en af BAR-is’ sommerklassikere.
Læs mere om BAR-is på bar-is.dk eller følg med på facebook.com/BARisCPH.
Opskrift på rosé sorbet
Rose Sorbet er en af BAR-is’ klassiske is. Den er superfrisk og har den perfekte balance mellem sødme og alkohol. Hvis du ikke har en ismaskine, så se fremgangsmåden for nedfrysning i denne opskrift)
1,5 liter
I alt: 2 timer inkl. nedfrysning Start med at lave en sirupslage bestående, hvor du koger sukkeret og vandet. Når sukkeret er opløst, og det bobler hurtigt er siruppen færdig. Herefter skal det afkøle til stuetemperatur. Bland rosé og afkølet sirup i ismaskine og kør maskinen (hvis du ikke har ismaskine, så se fremgangsmåden i denne opskrift). Efter 20-25 min. vil isen begynde at fryse – se efter små krystaller. Når du kan se krystallerne og massen ikke længere er klar/gennemsigtig, hælder du æggehviden i. Den vil gøre isen mere cremet. Kør isen færdig til den har den ønskede konsistens – tager 1-1,5 time. Isen kan gemmes til senere i fryseren – og selvfølgelig spises direkte fra frys. Server evt. med frysetørrede jordbær som topping. Eksperimentér selv Opskriften
Ingredienser
Fremgangsmåde
Prøv at tilføje lidt alkohol til de is, man ellers ville lave. Tilføj f.eks. lidt whisky til en chokoladeis, eller måske lidt rom i en jordbærsorbet. Man kan også prøve at få isen til at smage af bestemte drinks, som de sikre sommerhits Gin og Tonic, Aperol Spritz eller Dark’n’Stormy.