Cykluskalender
Et af de allervigtigste redskaber og en rutine, jeg har fået med fra Laura Grubbs online forløb ‘Kvinde Kend Din Cyklus’, er at tracke min cyklus med en cykluskalender. Som en del af forløbet tilbyder Laura deltagerne hendes helt eget bud på en cykluskalender, som kan printes ud og udfyldes i hånden. Med den tracker man alt fra humør og fordøjelse til blødning og energiniveau – og det kræver kun få minutter per dag. Men det er minutter, der er godt givet ud. Med cykluskalenderen kan man nemlig nemt og på en sjovere måde holde øje med sin cyklus og dermed sin krop og opnå en meget bedre forståelse for, hvordan tingene hænger sammen i løbet af en måned.
Hvis man ikke vil bruge Laura Grubbs udførlige og gennemførte kalender, anbefaler hun også at man kan hente en app til samme formål. Nemmere bliver det ikke – og det er en rigtig god ide at lave det til en fast del af sin aftenrutine at tracke dagen, der er gået, hvis man er nysgerrig på sin cyklus.
Ikke alles cyklus er ens!
Laura lægger stor vægt på, at man husker, at ikke alle cyklusser er ens – og at ikke engang hos den samme person behøver hver eneste måned at se ens ud. Men for at få det rette billede af ens cyklus, bør man give det som minimum tre måneders forsøg med trackingen.
Personligt er jeg kun halvanden måneds tid inde med at tracke, men jeg har foreløbig lært, hvor spændende og vigtigt det er at dykke ned i min krop, og hvad min cyklus fortæller mig. Måske er der en stresset periode, der er skyld i, at tingene skubbes lidt rundt? Eller måske er der en årsag til, at chokoladetrangen opstod netop i går aftes?
Særligt hvis man tager en præventionsform der, i modsætning til p-piller og minipiller, ikke giver et særligt retvisende billede af cyklussen, er det rart selv at kunne føre en eller anden form for kontrol med det. Det kunne for eksempel være hvis man, som jeg, benytter sig af en hormonspiral.
Er du blevet nysgerrig på at lære din cyklus at kende?
Hvis du er blevet nysgerrig på at lære din cyklus at kende, er Laura Grubbs kursus ‘Kvinde Kend Din Cyklus’ et godt sted at starte. (pssst..Den første uge er gratis!) Desuden er apps som ‘Clue’ eller ‘Flo’ gode at begynde med.
Se Laura Grubbs nyeste video om Opening-fasen lige her.
Held og lykke med cyklus-trackingen. Det er godt givet ud 🙂
Dette var sidste indlæg i serien om onlineforløbet ‘Kvinde, Kend din Cyklus’. Læs første indlæg om hormonforløbet her , indlægget om de fire faser her, og indlægget om menstruationens dag her.