Grøntsagen butternut squash er en del af græskar-familien og har også navnet moskusgræskar. Dens orange farve og søde smag gør, at den ikke blot er pænt tilbehør, men den smager også lækkert. Bagt sammen med kanel, får den en julet smag og kan bruges som tilbehør til diverse retter. Butternut squashen er desuden rig på kostfibre, som bidrager til en god fordøjelse, og så indeholder den en masse vitaminer og mineraler.
Kernerne fra indmaden af squashen kan ristes og serveres sammen med den bagte squash, hvilket giver lidt ekstra knas til retten samt indeholder gode fedtstoffer. Retten kan serveres sammen med en grønkålspesto, som både er nem at lave og samtidig er rig på smag og gode fedtstoffer.
Hvis du ikke får brugt hele butternut squashen, kan du gemme noget af den i fryseren som græskaristerninger og bruge dem en anden dag.
Opskriften
3-4 personer
Ingredienser
- 1 stk butternut squash
- 1-2 spsk olie
- 2 tsk kanel
- 1 drys salat og peber
Ristede kerner
- 1 håndfuld af kernerne fra butternut squash
- 1 tsk olie
- 1 drys salt
Grønkålspesto
- 2 store håndfulde grønkål
- 35 g mandler
- 35 g parmesanost
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 spsk rapsolie, olivenolie eller tidselolie
- 1 drys salt og peber
Fremgangsmåde
Butternut squash
Vask butternut squashen og skrab indmaden ud af den (gem den, hvis du vil lave ristede kerner). Skær den ud i tern eller som pomfritter. Vend butternut squash stykkerne i olie, kanel, salt og peber. Kom dem på en bageplade og bag dem i 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Ristede kerner
Skyl kerner fra butternut squashen og befri dem fra store stykker indmad. Kom dem på en bageplade med lidt olie, salt og peber, og kom det i ovnen sammen med butternutsquashen og bag det i ca. 15 min.
Grønkålspesto
Rist mandlerne gyldne på en pande. Kom herefter grønkål, mandler, parmesanost, hvidløg og citronsaft i en blender eller minihakker og blend det helt fin. Tilføj herefter olie til pestoen, til det har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Server den kanelbagte butternutsquash sammen med grønkålspestoen og et drys ristede kerner.