Når jeg er på farten er det vigtigt for mig altid at have et mellemmåltid på mig. Og det er let at have, med disse hjemmelavede proteinbarer. De udgør et glimrende mellemmåltid sammen med et stykke frugt af en eller anden art. Jeg laver mange forskelle varianter, men denne er den mest simple. Du kan variere mængden af proteinpulver som du har lyst, dog kan det have en betydning for smagen og konsistensen – prøv dig frem. Som bonus er det endda et mellemmåltid som indeholder godt med fuldkorn og fibre fra havregryn og rugflager.
Tip: Søde mælketyper egner sig rigtig godt til opskriften, eksempelvis mandel, havre- og rismælk. Skær dog ned på agavenektaren, hvis du vælger sådan en, så barerne ikke bliver for søde. Desuden kan både gryn, frø og tørret frugt erstattes af andre typer.
Opskriften
8 proteinbarer
Ingredienser
- 150 g grovvalsede havregryn
- 40 g rugflager
- 20 g chiafrø
- 40 g tørrede tranebær
- 60 g proteinpulver (helst smagfri)
- 150 ml mælk
- 45 g peanutbutter
- 20 g agavenektar
Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser i en stor skål. I en anden skål varmes de våde ingredienser i mikrobølgeovnen, giv dem 45 sekunder for at gøre det lettere at blande dem sammen. Indholdet fra de to skåle blandes nu sammen til en masse og fordeles i en form eller et fad foret med bagepapir. Stilles i køleskabet i en time og hvorefter den skæres ud i 8 små barer.
De var lidt kedelige i smagen, så jeg kom mere peanutbutter og nogle cacaonips i. Det kan anbefales 🙂