Disse japanske dumplings, også kaldet Gyoza, smager himmelsk!
De egner sig godt som en snack i løbet af dagen eller som en lækker haps til gæsterne.
… eller på en dag, hvor du bare har lyst til asiatisk mad 😉
Dumplings kan steames på flere forskellige måder, og du kan freestyle selv med forskelligt fyld – svinekød, oksekød, kylling, rejer mm. Herunder har du en nem opskrift på hverdagsvenlige dumplings.
Det kan du enten gøre i en dampovn eller ved at bruge dampindsats i din gryde eller en steamer til din mikrobølgeovn.
Læs også: Tilberedningsmetoder #6: Dampning
Opskriften
Ca. 18 stk (snack eller forret til 4 pers.)
Ingredienser
- 150 g hakket svinekød
- 150 g rå rejer
- 3 stk forårsløg
- 4 stk mellemstore champignon
- 2 cm stk ingefær
- 1 spsk maizena mel
- 1,5 spsk riseddike
- 1-2 tsk sesamolie
- 2 spsk soya
- stk peber
- 1 pakke gyoza dej (findes i asiatiske supermarkeder)
Fremgangsmåde
Hak rejerne fint, og rør dem sammen med svinekødet. I farsen røres soya, riseddike og sesamolie. Tilsæt maizena og sort peber.
Riv ingefær, hak svampene og snit forårsløget fint. Vend dette i til sidst. Steg en lille prøvedelle for at sikre, at farsen er smagt ordentligt til. Pas på med sesamolien, da den er drøj i brug. Lad farsen hvile en halv time.
Fyld gyozadejen med en lille skefuld fars, og fold dem sammen. Pres åbningen godt, så den ikke åbner sig under dampningen
Damp gyozaen med fuld damp i ovnen på 100 grader i cirka otte minutter. De skal fluffe en smule op, og farsen indeni skal føles fast. Den præcise tid kan variere en smule efter størrelsen.
Server med en dip af soya og riseddike med en smule sesam i.