Efterårets indtræden betyder lækre, varme supper. Her kommer min opskrift på gulerodssuppe med frisk koriander. Opskriften kræver næsten ingen planlægning, da den er lavet af råvarer som ofte er en del af basislageret. Et let og lækkert måltid at forkæle dig selv eller familien med på travle dage.
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 3 stk store løg
- 2 stk store kartofler
- 7 stk gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 0,5-1 L vand
- stk salt
- stk peber
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1/4 stk citron, saften
- 1/2 stk appelsin, saften
- evt. 1/2-1 dl Cremefine 7% til at afrunde smagen
- evt. 1 klat creme fraiche til ovenpå
Fremgangsmåde
Skræl og skær gulerødder, kartofler, løg og hvidløg. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Salt vandet rigeligt og kom god med peber ved. Koges til kartofler og gulerødder er møre. Hæld lidt af vandet fra i en skål og blend suppen. Brug kogevandet til at regulere suppens konsistens.
Suppen blendes herefter med koriander og smages til med salt og friskkværnet peber. Slut af med at klemme frisk appelsin- og citronsaft ned i suppen og rør rundt. Serveres varm med en klat creme fraiche og groft brød.