Gulerodssuppen er en klassiker! Her har vi givet den et marokkansk tvist i form af myntecreme og ristede kikærter. Perfekt på kolde dage, eller hvis du er uheldig at være ramt af forkølelse, den giver nemlig varmen med dens dejlige krydderier. Suppen smager også dejligt uden myntecremen og med den topping du lige har lyst til. 🙂
Du kan også prøve vores Vegetarisk broccolisuppe med knas eller Kartoffelsuppe med timian – cremet og fedtfattig
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 15 min / I alt: 45 min
Gulerodssuppe
- 800 g gulerødder
- 2 stk løg
- 4 fed hvidløg
- 1/2 stk chili
- 4 frisk ingefær
- 2 tsk gurkemeje
- 1 tsk karry
- 1 L grøntsagsbouillon
- 1 dl fløde, mascarpone eller kokosmælk
- salt og peber
Myntecreme
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 bundt mynte
- citronsaft
- salt og peber
Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk paprika
- 2 spsk karry
- 1 tsk spidskommen
- olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Skræl løgene og skær dem i fine tern. Hak ligeledes hvidløg fint.
Sauter løg og hvidløg i en stor gryde ved svag varme, til de bliver klare.
Hak chili og ingefær fint og lad det sammen med krydderierne stege med et par minutter.
Tilsæt gulerødder og grøntsagsbouillon, og lad retten koge ved svag varme i ca. 30 minutter, til gulerødderne er møre.
Blend suppen med en stavblender og tilsæt herefter 1 dl fløde eller mascarpone. Kog op igen. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere bouillon, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
Myntecreme
Hak myntebladende fint og bland dem med græsk yoghurt, citronsaft, salt og peber.
Ristede kikærter
Varm en pande op til middelvarme med en smule olivenolie. Tilsæt kikærterne og krydr med paprika, karry, spidskommen, salt og peber.
Rist kikærterne, til de er sprøde og gyldne.
Server suppen rygende varm i en stor skål og top med myntecreme og ristede kikærter.