Lasagne behøver ikke at være lig med masser af kød og tomatsovs. Denne version med gulerødder, spinat og ricotta er et forfriskende alternativ til den velkendte lasagne. Den tager noget tid at lave, men det er hele ventetiden værd. Helt perfekt som overskudsagtig gæstemad. Eller til en hverdagsaften, hvor der skal kræses lidt ekstra. Det er desuden en genial måde at skjule grøntsager for børnene 😉
Hvis du er mere på udkig efter en lasagne der ligger tættere op af den klassiske, prøv denne lækre Grøntsagslasagne
Opskriften
6 personer
I alt: 1 time og 40 min
Ingredienser
- 2 kg gulerødder
- olivenolie
- timian
- 250 g ricotta
- 1 stk citron, brug saften af en kvart
- 1/2-1 tsk muskatnød
- 1/2-1 stk frisk chili
- 2 fed hvidløg
- 4 dl vand
- 400 g optøet frossen spinat
- 1 pakke lasagneplader
- revet cheddar eller anden ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver – evt. på langs. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel olivenolie, timian og salt henover. Bag gulerødderne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er helt møre.
Bland i mellemtiden ricotta med citronsaft, muskatnød, salt og peber.
Hak dernæst chili og hvidløg fint.
Hæld de bagte gulerødder i en skål, når de er færdige. Blend dem til en fin pure med en stavblender.
Tilsæt hvidløg, chili og ca. 4 dl vand. Smag til med salt og peber.
Lav lasagnen ved at hælde et lag gulerodspure i bunden af et ildfast fad.
Læg dernæst spinat og ricotta og til slut et lag lasagneplader. Fortsæt således, indtil der næsten
ikke er mere pure tilbage. Det er er vigtigt, at lasagnepladerne er dækket af et godt lag
gulerodspure.
Afslut med et lag gulerodspure og revet ost.
Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter.