Denne gulerodsknas med dadler og ristede hasselnødder er et lækkert pift til både morgenmad og dessertanretninger. Knasen er super god til eksempelvis ost, en portion vaniljeis eller på grød og yoghurt. Og så selvfølgelig ovenpå vores rugbrødskage med chai-flødeskum!
Link til opskriften på rugbrødskagen finder du her
Opskriften
3 dl.
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 2x 15 min. / I alt: 30 min.
Ingredienser
- 300 g gulerødder (af samme tykkelse)
- 125 g sukker
- 1 dl gulerodssaft
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1/2 tsk kanel
- 50 g tørrede dadler
- 25 g hasselnødder
- 1 tsk Atamon
Næringsindhold
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 180 C varmluft og rist hasselnødderne i 10-15 min. indtil de er gyldne.
2. Mens hasselnødderne er i ovnen, kan du skrælle gulerødderne og skære dem i tyndeskiver på 2-3 mm. Er gulerødderne store, halveres de på langs, før de skæres i skiver. Kom gulerodsskiverne i en gryde sammen med sukker, gulerodssaft, vanilje og kanel. kog ved middel varme i 15 min.
3. Skær de tørrede dadler i mindre stykker. Læg nødderne i et viskestykke, nuldr den brændte skal af. Hak dem i grove stykker og rør dem i sirupsblandingen sammen med dadler.
4. Skold et marmeladeglas, tør det af i et rent viskestykke og skyl det i Atamon. Hæld blandingen på glas
TIP
Du kan erstatte 100 g gulerod med 100 g æblebåde. Kog til æblerne begynder at krølle
Kan man købe gulerodssaft i supermarkeder eller lave noget selv, når jeg ikke har en juicer?
Det nemmeste er nok at bestille det online. Ved at Helsebixen har nogle gode muligheder. De har også gratis og hurtigt fragt 🙂