Har du egentlig tænkt over hvor mange ting man kan bruge gulerødder til? Vi er i gang med at skrive en bog om præcis dette emne, som udkommer til Marts. Så disse fritter er en lille teaser, vil du læse mere om bogen så se gulerodder.dk.
Faktisk kan man lave fritter af mange grøntsager, eksempelvis sød kartoffel, pastinak, persillerod, rødbeder eller knoldselleri og det kan være lækkert med en hjemmelavet aioli til. Måske kan det være en nemmere måde at få grøntsager i ungerne eller mændene, fordi det bliver en pomfritlignende snack.
Af krydderier kan du vælge det du bedst kan lide. Tørret ramsløg, timian og basilikum giver en god smag – velbekomme 🙂
Opskriften
2-3 personer (1 plade)
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 20 min. / I alt: 30 min.
Ingredienser
- 8-10 stk gulerødder
- 2-3 spsk olie (raps eller oliven)
- salt og krydderi
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 c varmluft.
Skyl og skær gulerødderne i lige store stykker. Hvis du vælger økologiske, behøver de ikke skrælles.
Læg dem på bagepapir på en bageplade i ét lag og hæld olie, salt og krydderi ud over.
Bland sammen med hænderne, så alle stykkerne har olie på.
Bag cirka 20 minutter på 200 c varmluft.
Hvor mange grader skal de på, hvis man ikke har varmluft?
Hej Pernille
200 grader i almindelig ovn er også fint 🙂
Mange hilsner
Marie