Prøv de her lækre ”fladbrød møder rugbrød”, som er sprængfyldt med sunde fedtsyrer, kostfibre, protein, vitaminer og mineraler. Det kræver dog, at du har en kaffekværn eller en minihakker til at male hørfrøene og hasselnødderne i.
Brødene kan fryses ned og er nemme at tage med i madpakken – enten med eller uden pålæg.
Opskriften finder du også i vores kogebog “Gulerødder”, sammen med en masse andre lækre opskrifter. Læs mere om bogen og bestil den her: Saxo.com
Vil du læse mere om gluten så klik her: Hvad er gluten? Og skal jeg holde mig fra det?
Opskriften
En halv plade
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 20 min. / I alt: 40 min.
Ingredienser
- 100 g kværnede hasselnødder
- 100 g kværnede hørfrø
- 2 stk revne gulerødder
- 2 spsk husk-pulver (eller andre loppefrøskaller)
- 1,5 dl vand
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader almindelig luft).
Mal hasselnødder og hørfrø til mel i en kaffekværn (brug eventuelt to skåle, da der ikke er plads til det hele i kværnen på én gang). Riv gulerødderne (helst fint).
Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål, og ælt det sammen med hænderne, så det hænger sammen.
Læg dejen på et stykke bagepapir og læg et andet stykke henover. Tryk dejen flad enten med hænderne eller en kagerulle/glasflaske, eller hvad du nu har. Fjern det øverste bagepapir og skær brødet i ønskede stykker. Bag brødet ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter (alt efter tykkelse og ønskede konsistens).