Hvis du gerne vil tabe dig eller generelt føler at din energi svinger meget i løbet af dagen, kan det være en god idé at gå efter et stabilt blodsukker. Det kan du få ved at skrue ned for sukker og andre stivelsesholdige fødevarer som hvidt brød, hvide ris og kartofler og skrue op for protein og grove kulhydrater der mætter – det får blodsukkeret til at stige og falde stille og roligt, så du lettere undgår de store udsving der lokker dig i sukkerfælden og påvirker humøret.
Her er vores bud på nemme proteinboller, som er uden hurtige kulhydrater, men med masser af protein, fibre og sund fedt. De kan spises med al slags pålæg – både sødt og salt. Bollerne kan fryses ned, og så fungerer de fint i madpakken. Husk at bollerne skal køle af før de kan spises af hensyn til konsistensen.
Opskriften
Cirka 6 boller
Forberedelse: 15 min. / Tilberedning: 30 min. / I alt: 45 min.
Ingredienser
- 250 g skyr
- 50 g havregryn (grovvalsedde/finvalsede)
- 50 g sesamfrø (kan erstattes af havregryn)
- 3 spsk HUSK-fibre (eller andre loppefrøskaller)
- 3 spsk chiafrø
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk honning eller anden sødme
- 20 g græskarkerner til ovenpå (eller andre kerner, kan undlades)
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Disse boller er så dejlig nemme.
Bland alle ingredienserne sammen og lad det stå 5 minutter, så grynene og HUSK-fibrene suger væske fra skyren.
Form derefter dejen til 6 flade boller med hænderne (Jo fladere, jo mere pålæg kan der være på).
Tryk græskarkerner på og bag bollerne i cirka 30 minutter ved 160 grader varmluft.
Ingen hævning, ingen maskiner, ingen æltning, ingen pensling og minimal opvask (en skål, en ske og et par hænder;))
Lad dem køle af, før du spiser dem.
Lige lavet de her “boller”. Var noget skeptisk, men desperat efter noget sundt der mætter, og de er faktisk virkelig gode! Kan anbefales fra en travl mor med to børn, der gerne vil tabe de sidste 6 kg 🙂 Og ikke fristes i aften til fredagshygge 🙂
Mange hilsner
Christa.
Hej Christa
Skønt at vide! Tak 🙂
Hej
Kan man godt bruge den gule husk? Eller skal det være den grønne?
Hej Zenia
Vi har kun prøvet at bruge den grønne, så kan desværre ikke svare dig på, hvordan resultatet bliver med den gule. Men mon ikke det bliver det samme? Prøv dig frem og giv gerne en tilbagemelding til os 🙂 Så bliver vi glade! 🙂
Det er rigtig gode og lækre, men syntes ikke jeg kan få til 6 stk hvis de skal have samme størrelse som dem på billedet.. mine er ret små og ikke så høje. Men lækkert til en lille hapset
Hej Gitte
Det er altid lidt forskelligt, hvordan brødopskrifter udformer sig. Måske vi fremover skulle skrive ca. foran 🙂 Håber de smagte! //Cecilie
Ser lækre ud.
Kan det mon passe? ingen æg i opskriften?
❤️Charlotte
Ja, det kan passe. Det er simpelthen fordi loppefrøskaller kan fungerer lige som æg, når de lige får lov til at opløses i væske, her skyr. Håber det giver mening – ellers skriv igen 🙂 //Cecilie
Er bollerne fryse egnede?
Hej Camilla
Det har jeg ikke prøvet, men mon ikke? Lad mig lige vide om det lykkedes 🙂
//Cecilie
Jeg fryser mine ned. De er lige gode når man tør dem op. Saftige og bløde.
Fantastisk! 🙂