For at lave et godt fuldendt måltid, der mætter og tilfredsstiller dig, så du ikke har lyst til søde sager eller andet bagefter, siges det, at retten skal indeholde både sødt, surt, salt, bittert og umami (eksempelvis kødsmag, nøddesmag, hvidløg eller soltørret tomat).
Denne opskrift indeholder alle fem smagsnuancer: Det søde (granatæble, æble) det sure (eddike) det salte (salt), det bitre (rucola) og umami (ristede valnødder).
Tip! Saften fra granatæblet kan enten drikkes, eller bruges til dressingen.
God fornøjelse 😉
Mangler du inspiration til sunde salater eller vil du måske tabe dig? Hent vores gratis kostplan
Opskriften
Hovedret til 2 personer
Forberedelse: 30 min. / Tilberedning: 0 min. / I alt: 30 min.
Ingredienser
- 2 stk fennikel
- 1 stk æble
- 2 dl rucola eller anden salat
- 1/2 dl valnødder
- 1/2 stk granatæble, kernerne
- 4 spsk jomfruolivenolie
- 2 spsk æbleeddike (eller anden frugteddike)
- 1/2-1 tsk ahornsirup
- 1 drys flagesalt
- 1 drys friskkværnet peber
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Snit fennikel i papirtynde skiver.
Fjern kernehuset fra æblet og skær det i helt tynde både.
Bland æble og fennikel sammen med rucola.
Rist valnødderne gyldne på en tør, varm pande.
Halvér granatæblet. Løsn kernerne ved at trykke i kanterne og bagpå æblet på samme tid. Hold det halve granatæble i hånden og slå på det med en ske over en skål, så kernerne falder ud.
Pisk olie, eddike, sirup, salt og peber sammen til en dressing og kom den over salaten. Lad salaten trække et øjeblik, drys den med ristede valnøddekerner og server.