For at hjælpe dig med at bruge sæsonens råvarer, får du her endnu en lækker suppeopskrift til det kolde efterår – i dag en gulerodssuppe. Samtidig er den kogt på primært vand og grøntsager, hvilket giver den et lavt kalorieindhold. Jeg kan lide den forholdsvis tyktflydende som den på billedet ovenfor.
Suppen smager super godt sammen med en dejlig, hjemmebagt bolle, som du kan finde flere opskrifter på her på Carrotstick ved at bruge søgefunktionen. Velbekomme!
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 1 stk løg
- 1 tsk olie eller smør til stegning
- 2 tsk karry
- 500 g gulerødder
- 100 g pastinak
- 1 stk æble
- stk vand så det dækker grøntsagerne
- 1 terning stk grøntsagsbouillon
- 2 spsk kokosmel
Tilbehør
- 1 håndfuld persille
- 1 stk lime, saften
- 1 stk godt brød eller hjemmebagte boller
- Evt. 1/2 dl creme fraiche
Fremgangsmåde
Hak løget og svits det i din gryde sammen med fedtstof og karry. Skær gulerødder, pastinak og æble ud og læg dem i gryden. Hæld vand i til grøntsagerne er dækket og tilsæt bouillon og kokosmel. Lad suppen simre under låg i cirka 20 minutter.
Imens plukkes persille (eventuelt i urtehaven) og hakkes så fint, som du ønsker. Blend suppen med en stavblender, når den er klar, og server med et lunt stykke brød, limesaft og persille.