Så er det efterår, og det betyder græskar-tid! Når kulden kommer, er det så hyggeligt at sidde inde i varmen med suppe og her er en lækker cremet en af slagsen.
Alt du skal bruge udover råvarer er en kniv, et skærebræt, en gryde og en stavblender. Nå ja og en skål og en ske, hvis du ikke lige tænker at spise det hele direkte fra gryden 😉
Du kan bruge alle slags græskar, her er det hokkaido. Brug dog kun et halvt hvis det er de store halloweengræskar.
Hvis du ikke har nok græskar tilbage, kan du bare spæde op med gulerødder eller andre rodfrugter.
Bagte græskarkerner:
Kernerne kan du ligge i blød i vand i 10 minutter, for at få snasken af. Ligge dem på en pande/gryde med smør, salt og spidskommen og når de er blevet smurt ind i smør skal de bages 20-25 minutter på 175 grader varmluft. Så har du en lækker, sprød snack (og mindsker madspild) – Mums!
Velbekomme!
Opskriften
1 stor grydefuld
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 15 min. / I alt: 35 min.
Ingredienser
- 1 stk græskar (eksempelvis hokkaido)
- 2-3 stk løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 stk frisk ingefær (2-3 cm)
- 2-3 spsk olie (til stegning)
- 0,5 L vand (eller til det lige dækker grøntsagerne)
- 1 stk bouillonterning
- 1 dåse kokosmælk
Fremgangsmåde
Skær græskarret ud i grove stykker, tag kernerne ud og put i en skål (se hvordan du bager dem i ovenstående tekst) og skær det ‘værste’ skræl af ingefæren. Mange skræller græskar, hvilket der ikke er grund til, men derfor anbefaler vi økologisk.
Skær løg, hvidløg og ingefær i grove stykker og steg det i en gryde i olie med græskarstykkerne (rør i det, så det hele bliver stegt – dette fremhæver smagen).
Hæld vand over, så det dækker og lad det koge med en bouillonterning til det kan blendes (cirka 15 minutter, men afhænger af størrelsen på stykkerne).
Blend med en stavblender i gryden og tilføj en dåse kokosmælk.
Smag til med salt/soya, evt. fiskesauce, evt. eddike/citron og server med drys og måske en hjemmebagt bolle med smør – mums!