Måske du allerede kender til de små chiafrø, men stadig er lidt i tvivl om hvad du kan bruge dem til? I så fald, kan du eventuelt hente lidt inspiration i denne chiagrød, som både egner sig godt til dessert, morgenmad eller til et mellemmåltid. Den indeholder varme ingredienser og smager lidt af jul – sødt og krydret.
TIP: Hvis du ønsker at spise chiagrøden til morgenmad, så spar tid om morgenen ved at sætte chiafrøene over aftenen før – så er de klar næste dag, og skal blot røres sammen med lidt yoghurt eller skyr.
Opskriften
2 glas/portioner
Ingredienser
- 3 spsk chiafrø
- 1 spsk agavesirup eller honning
- 1 stk appelsin - saften (inkl. frugtkødet)
- 1 tsk appelsinskal (fra en økologisk appelsin)
- 200 g neutral soya yoghurt el. skyr
- 1/2 tsk kanel (1 tsk, hvis du er glad for kanel)
Topping
- stk hakkede valnødder
- stk granatæblekerner
- stk evt. müsli eller granola
Fremgangsmåde
Chiafrøene sættes i blød med appelsinsaft, revet appelsinskal, agavesirup og kanel. Tilsæt evt. lidt en ekstra spsk. vand eller mælk hvis appelsinenerne ikke afgav så meget saft. Rør det hele godt sammen og sæt på køl – ca. 2 timer eller gerne natten over, så de små frø kan suge væske til sig.
Når chiafrøene har suget alt væsken, tages to spsk. fra som gemmes til sidst. Den resterende mængde røres op med 200 g yoghurt, inden servering. Smag evt. til med mere saft, sirup og kanel.
Hæld blandingen i to glas og top chiagrøden med den rene chiagrød uden tilsat yoghurt og drys til sidst med hakket valnødder og granatæblekerner.