De her broccoliboller er så sunde, at du nok bliver lidt overrasket over hvor godt de smager. De er bløde, svampede og smager møglækkert! Idéen til opskriften kom, da jeg så Helene Sprogøes opskrift på broccoliboller, som hun fik hos sin veninde. Min opskrift er lidt anderledes, men mere efter min smag. Prøv gerne dem begge og se hvilken en du bedst kan lide. Jeg synes at Helenes, er fyldt med smag og derfor er vildt gode til aftensmaden, hvor de her er mere neutrale. Bollerne kan nemlig både bruges til morgenmaden, madpakken og som brød til aftensmaden. Du kan også lave dem helt flade og bruge som burgerboller eller til pølsehorn. Mulighederne er uendelige! Husk et godt lag tandsmør ovenpå, som på billedet, nu de er så sunde 😉
Opskriften er uden mel, mælk og sukker. Så den kan både bruges af diabetikere, glutenintolerente og laktoseintolerente 🙂
Prøv også denne glutenfri opskrift på fladbrød med gulerod og hørfrø.
Velbekomme
Opskriften
8 stk.
Forberedelse: 30 min / Tilberedning: 25 min / I alt: 1 time
Broccoliboller
- 1 broccoli med stok
- 1 dl mandelmel
- 2 æg
- 3 spsk loppefrøskaller
- 4 spsk kokosfibermel
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl græskarkerner
- Lidt salt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader. Damp broccolien til den er blød (ca. 7 min.) Blend broccolien til mos (jeg brugte en stavblender) Tilsæt de andre ingredienser og bland det godt sammen. Lad det stå og trække i 15 min. Form 8 boller på en bageplade og top dem med lidt græskarkerner, sesamfrø eller hvad du lige har. Bag dem i 25 min (forskelligt fra ovn til ovn).
Lad bollerne køle af, når de er færdigbagt, så de lige kan sætte sig lidt.